25 / 04 / 2024

Ege Yapı 2013 planlarını açıkladı!

 Ege Yapı 2013 planlarını açıkladı!

Ege Yapı Group’un 2012 yılı performansını değerlendiren ve 2013 yılı hedeflerini açıklayan EgeYapıGroup Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, inşaatı süren projelerde büyük bir satış başarısına imza attıklarını, yılı 315 milyon TL ciro ile kapattıklarını ve 2013 yılında İstanbul’un iki yakasında “karma kullanım” odaklı iki yeni projeye başlayacaklarını söyledi...


Türkiye’nin dört bir yanında birçok başarılı projeye imza atan EgeYapıGroup, 1 Şubat 2013 tarihinde İstanbul Bağcılar’daki Batışehir Satış Ofisi’ndeEgeYapıGroup Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı’nın katılımıyla düzenlenen basın toplantısında hem 2012 yılında sergiledikleri performansı değerlendirdi hem de 2013 yılı için hedeflerini açıkladı. 


EgeYapıGroup Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı: “2012 yılında gayrimenkul geliştirme ve taahhüt projelerimizde toplam 315 milyon TL ciro elde ettik”


2012 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulunanEgeYapıGroup Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı; “Yaklaşık bir buçuk sene önce açıkladığımız Batışehir Projesi’nde ilk etabın tamamını, ikinci etabın yüzde 50’si ve henüz birkaç ay önce duyurduğumuz otel – rezidans – ofislerden oluşan Batışehir Premium’un da yüzde 40’nı satma başarısı elde ettik. Geçtiğimiz sene yalnızca Batışehir projesinde 500adet konut satışı gerçekleştirerek 200 milyon TL ve diğer projelerimiz ile beraber toplamda 315 milyon TLgibi bir ciroya ulaşarak hedeflerimizi yakaladık. İnanıyoruz ki “Avrupa’nın en İyi Karma Kullanım Projesi” ödüllü Batışehir Projesi, tamamlandığı zaman 15 bin kişiye ev sahipliği yapacak ve yatırımcılarına birçok avantajsağlayacak. 2013 yılındaduyuracağımız yeni projeler ile beraber ülke ekonomisine katkıda bulunmaya ve yatırımcılarımıza yüksek kazanç sağlayarakbaşarılarımızı devam ettirmeyi hedefliyoruz. Bu yıl İstanbul’unhem Anadolu hem de Avrupa yakasında birer karma kullanım projesine başlayarak sektörde yolumuza karma kullanım projeleri ile devam edeceğiz” dedi.


Adeta bir şehir inşa ettiklerini belirten İnanç Kabadayı, Batışehir Projesi’nde 2013 yılı Eylül ayında eğitim – öğretim amacıyla kapılarını açmaya hazırlanan Doğa Koleji’nin bugün için öğrenci kayıtlarına başladığını ve sahip olduğu bilgi hazinesini Batışehir’li öğrencilere aktaracağını dile getirdi. Kabadayı, 2012 yılı son çeyreğinde duyurdukları otel – rezidans – ofis konseptliBatışehir Premium çatısı altında faaliyet gösterecek oteli, Mart ayı itibariyle açıklayacaklarını söyledi. 


Ege Yapı basın toplantısının 1. bölümünü izlemek için tıklayınız.

Ege Yapı basın toplantısının 2. bölümünü izlemek için tıklayınız.

İnanç Kabadayı röportajı için tıklayınız.

“Kartal’da inşa edeceğimiz yeni projemiz de %1 KDV avantajı sunuyor”


İstanbul’un yükselen değerlerinden ve Anadolu yakasının birçok alanda yeni cazibe merkezi durumuna gelen Kartal’da üç farklı projeyi sürdürdüklerini dile getiren İnanç Kabadayı; “Rezidanslardan oluşan projemiz İz Tower’da 2012 Aralık itibariyle teslimlere başladık. Yine aynı noktada farklı ofis ihtiyaçlarına cevap veren İz Park Projemizde ise inşaat sürerken yükselen bir satış grafiği gözlemliyoruz. Kartal’da ön talep toplamaya başladığımız ve sizlere detaylarını yakın bir zamanda aktaracağımız yeni projemiz PEGAKARTAL’ın inşaat çalışmalarına başladık. Projemiz Anadolu yakasında eksikliği yoğun şekilde hissedilen aile yaşantısına uygun rezidans konseptinde olacaktır.PEGAKARTAL mimari konsepti, daire planları ve sunacağı yüksek yaşam standartları ile bölgedeki emsallerinden ayrışacaktır. Ayrıcaprojemizi %1 KDV avantajı ile yatırımcılarımıza sunulacak” dedi. 


“Eğitime destek olacak sosyal sorumluluk projelerine başlıyoruz”


2013 yılı ile birlikte eğitime destek verecek iki yeni sosyal sorumluluk projesine başlayacaklarını söyleyen EgeYapıGroup Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı; “Projelerimizde ilkini ülkemizin önde gelen üniversitelerinden birinin inşaat fakültesi ile gerçekleştireceğiz. Proje kapsamında ihtiyaç sahibi ilköğretim okullarını her şeyiyle baştan inşa edip eksiklerini gidereceğiz. Bir diğer projemiz ise;14-16 yaş aralığındaki genç kız ve erkeklerin özgüvenli bireyler olarak istihdama katılabilmelerinin desteklenmesi için iletişim, girişimcilik temelli eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarından oluşmaktadır.Her iki proje ile EgeYapıGroup olarak Türkiye’nin geleceğine yön verecek gençlerimizin eğitim hayatlarına katkı sağlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. 


“Sektör, ekonomiye beklenen katkısını yapacak, ülkemizin geleceğini inşa etmeye devam edecektir”


Gayrimenkul sektörünü de değerlendiren İnanç Kabadayı, şunları dile getirdi: “Geçtiğimiz yıl Türkiye ekonomisinin içinde bulunduğu “yumuşak iniş” süreci gayrimenkul sektörüne de yansımıştır. Ancak 2012 yılında Mütekabiliyet Yasası, Kentsel Dönüşüm ve 2B arazilerinin durumuna kadarbirçok memnuniyet verici yasal düzenleme yaşandı. İnanıyoruz ki tüm bu yasal düzenlemelerle ve konut kredisi oranlarındaki iyileşme ile beraber 2013 yılında sektörümüz, Türkiye ekonomisine gereken katkıyı yapacak, ülkemizin geleceğini inşa etmeye devam edecektir.” 




Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler