16 / 04 / 2024

Symbol AVM Nisan'da hizmete açılıyor!

 Symbol AVM Nisan'da hizmete açılıyor!

Symbol AVM kapılarını 2015 yılının Nisan ayında açacak. Bu komplekste bir AVM'nin yanı sıra hastane ve otel birlikteliği de ilk kez denenecek. 60 bin metrekareden fazla kiralanabilir alanı olan AVM'nin dışında komplekste 12 bin metrekare alan üzerine inşa edilen 207 odalı bir otel ve Medical Park hastaneler zincirinin en büyük araştırma merkezlerinden biri yer alacak.


Kavanlar İnşaat tarafından Yahya Kaptan'da yapımı devam eden Symbol AVM'nin içinde dünyanın önemli otel markalarından Hampton By Hilton ile birlikte Medical Park'ın en büyük araştırma hastanelerinden biri yer alacak.


Türkiye'de 148 kişiye düşen 1 metrekarelik AVM kiralanabilir alanı ile henüz doygun bir nokta değil. Bu sıralamada birinci olan ise sanılanın aksine  İstanbul  değil Ankara. Oysa Kocaeli ve civarı Türkiye ortalamasının üzerinde bir satın alma gücüne sahip. Kavanlar İnşaat'ın sahibi Cengiz Kavan da hem bu veriyi, hem de İzmit bölgesinden her gün yüzlerce kişinin Kurtköy'deki ViaPort'a taşınmasını dikkate alarak Kocaeli'nin en prestijli gayrimenkul projelerinden birine hayata geçirmişti. 


Symbol AVM kapılarını 2015 yılının Nisan ayında açacak. Bu komplekste bir AVM'nin yanı sıra hastane ve otel birlikteliği de ilk kez denenecek. 60 bin metrekareden fazla kiralanabilir alanı olan AVM'nin dışında komplekste 12 bin metrekare alan üzerine inşa edilen 207 odalı bir otel ve Medical Park hastaneler zincirinin en büyük araştırma merkezlerinden biri yer alacak. 207 odaya sahip otel Hampton By Hilton markası ve standartı ile hizmet verecek. 


Symbol AVM'nin mal sahibi Kavanlar İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Kavan, karma projeler içinde hem hastane hem de otelin bir arada olduğu bir alışveriş merkezi konseptinin ilk kez deneneceğine dikkat çekti. Yapım maliyeti yaklaşık 250 milyon dolar olan proje ile ilgili bilgi veren Kavan, "Biz bunun ideal bir kombinasyon olacağını, birbirini destekleyeceğini düşünüyoruz" diye konuştu. 

Cengiz Kavan, "Sonuç itibariyle ticarette yapılan tüm yatırımların amacı kâr etmektir. Kavanlar olarak bugüne kadar hep farklı ve katma değeri olan projeleri hayata geçirdik. Ancak şunu da göz ardı etmemek lazım. Bu proje Kocaeli insanının veya çevre illerden gelen insanlarımızın sosyalleşmesi açısından da önem taşıyan bir mekan olacak. Ayrıca Kocaeli bilindiği üzere önemli bir geçiş noktası, mekanımızda konaklayanlar sadece Symbol AVM'ye değil çevremizde bulunan birçok ticari/sosyal paydaşlarımıza imkanlar sağlayacaktır." 



Mavi Kocaeli Gazetesi