20 / 04 / 2024

Symbol Kocaeli kompleksi Nisan 2015'te açılacak!

 Symbol Kocaeli kompleksi Nisan 2015'te açılacak!

KAVANLAR Şirketler Grubu 2015 Nisan ayında hizmete girecek olan Symbol Kocaeli kompleksi için 220 milyon dolarlık yatırım yaptı. Kavanlar Şirketler Grubu CEO'su Cengiz Kavan'Kocaeli'ne bir 'Çılgın Türk' gerekiyordu, o misyonu biz üstlendik" dedi...



KAVANLAR Şirketler Grubu 2015 Nisan ayında hizmete girecek olan Symbol Kocaeli kompleksi için 220 milyon dolarlık yatırım yaptı. Kavanlar Şirketler Grubu CEO'su Cengiz Kavan'Kocaeli'ne bir 'Çılgın Türk' gerekiyordu, o misyonu biz üstlendik" dedi. 


4 bin konut yaptı 


Son 8 yılda 4 bin konut üretip üretim tamamını sattıklarını kaydeden Kavan,"4 ekonomik kriz ortamı yaşadım. Ekonomik kriz ortamlarında işadamlığını öğrendim diyebilirim. Kocaeli, Türkiye'nin her tarafından göç alıyor. Türkiye İstatistik Kurumu rakamlarına göre geçen yıl 162 bin kişi buraya göç etmiş. Son dönemde İstanbul'dan Kocaeli'ne göç edenlerin sayısında da ciddi artış var. Bunu göz önüne alarak, içinde 450 yataklı hastane,otel, kongre merkezleri île alış veriş yapılacak dükkanların yer alacağı komple bir tesisi yapmaya karar verdik. Hastaneye gelen hasta ve yalanları alışık olmadık şekilde hastanede tedavi olmalarının ardmdan alış verişlerini yapabilecekler" diye konuştu. 


inşaattan kazandıkları paralan Symbol Kocaeli projesine yatırdıklarını anlatan Cengiz Kavan,"Symbol Kocaeli Projesi'ne 220 milyon dolar yatırım yapıyoruz. 2015 Nisan ayında proje faaliyete geçtiğinde 3.600 kişiye istihdam alanı sağlanacak" dedi. 


Kocaeli'nde her türlü sanayi tesisisin kurulu olduğunu ancak, insanların vakitlerini geçirebilecekleri tesisler bulunmadığına dikkat çeken Cengiz Kavan, "Hastane, alışveriş merkezi, sinema, otel, kongre merkezinin bir arada olduğu komple bir tesis dünyada ve Türkiye'de  tek örneği bizim projemizdir diyebilirim" dedi. 




Aydın DEMİR/ Sözcü Gazetesi