20 / 04 / 2024

İstanbul'a 2018'in sonuna kadar 31 AVM daha açılacak!

İstanbul'a 2018'in sonuna kadar 31 AVM daha açılacak!

İstanbul Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkan Yardımcısı Avni Alkaş, bugün itibariyle İstanbul'da 103 alışveriş merkezi (AVM) bulunduğunu belirterek, "2018 sonuna kadar 31 yeni AVM daha açılacak ve toplam sayı 134 olacak" dedi.


İstanbul Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkan Yardımcısı Avni Alkaş, "2018 yılı sonuna kadar 31 yeni AVM daha açılacak ve toplam sayı 134 olacak" dedi.


Shopping Fest'in ramazana denk gelmesinin AVM sektörüne ayrı bir hareketlilik kazandırdığını ve ziyaretçi sayısının 8-10 kat arttığım belirten Alkaş, "Özellikle Arap turistler için ramazan ve Shopping Fest'in çakışması bir fırsat oldu. Hem ramazanı İstanbul'da geçirip hem de alışveriş yapıyorlar" dedi. 


Yeni nesil AVM'ler Alkaş, yeni nesil AVM'lerde açık alanların ve cadde mantığının öne çıktığını ve insanların daha ferah ve güneş ışığını gören alanlar istediğini anlattı. "Doğru planlanmayan, konumlandırılmayan ve doğru mağaza karmasıyla kurgulanmayan AVM'ler batmaya mahkum" diyen Alkaş, son 10 yılda konumlandırma hatalarından dolayı Türkiye genelinde 10-12 kadar AVM'nin kapandığını söyledi. 


77 yeni AVM'nin inşaatı devam ediyor Alkaş, 2015- 2016 arasında İstanbul'a yeni AVM'ler geleceğini, özellikle 3. havalimanının açılışından sonra o bölgede büyük AVM'lerin faaliyete geçeceğini ifade ederek, "Önümüzdeki süreçte, otel, rezidans, AVM ve kültür merkezi birleşiminden oluşan AVM'lerin art arda geldiğini göreceğiz. 25 bin metrekarelik küçük AVM'ler için çanlar çalıyor ama büyük kapsamlı projeler için hala yarın var. Türkiye genelinde 2015 sonuna kadar en az 7-8 AVM daha açüacak" değerlendirmesinde bulundu. 


Dünya




Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri