24 / 04 / 2024

Sapanca'dan arsa ve gayrimenkul alan Arapların sayısı yükseldi!

Sapanca'dan arsa ve gayrimenkul alan Arapların sayısı yükseldi!

Sakarya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Selçuk Başak, ilimizde kayıt dışı olarak emlakçılık yapanların sayısının, kayıtlı olanların sayısından 2 - 3 kat fazla olduğunu ifade etti...


Sakarya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Selçuk Başak, Sapanca'dan arsa ve gayrimenkul alan Arapların sayısının yükseldiğini dile getirdi. Sakarya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Selçuk Başak, ilimizde kayıt dışı olarak emlakçılık yapanların sayısının, kayıtlı olanların sayısından 2-3 kat fazla olduğunu ifade etti. Büro açmadan emlakçılık yapanların vergi vermeden daha çok gelir elde ettiğini vurgulayan Başak, "Bu mesleği daha çok insanlarla diyalogu olanlar yapıyor. Mahalle muhtarları, bakkallar, apartman yöneticileri de bunu ek iş olarak yapabiliyor. Bunun sebebi devletin bu konuya bir yaptırım uygulamamasıdır" şeklinde konuştu. 


YASA 


Emlakçılığın yasal olarak yapılmasının kolay olduğuna dikkat çeken Başkan Selçuk Başak, "Emlakçı olmak isteyenler bir büro açarak gerekli evrakları alıp bu işe rahatça koyulabilirler. Ama bunu engelleyecek emlak müşavirliği yasasının çıkarılması için girişimlerimiz sürüyor. Bunun için elimizden geleni yapmamıza rağmen sorunu Ankara'da bir türlü aşamıyoruz" diye konuştu. 


SAPANCA 


İlimizde son yıllarda arazi ve gayrimenkul satışının giderek arttığını belirten Selçuk Başak, "Vatandaşlar ya başka bir yerden arazi almak istediği için ya da borcu yüzünden arsasını bahçesini satıyor. 


Daha çok Sapanca, Serpan ve Erenler'de alım-satım oluyor. Serpan merkezinde arsa ve evlere talep çok fazla. Bunun yanı sıra Araplar Sapanca'dan arsa. villa alıyor ve bunların sayısı her geçen gün artıyor" ifadelerini kullandı. 


Serkan Ayvaz/ Yeni Haber Gazetesi