26 / 04 / 2024

Özen Kuzu: Konut sektörü gücünü tüm dünyaya gösteriyor!

Özen Kuzu: Konut sektörü gücünü tüm dünyaya gösteriyor!

Referandum süreciyle birlikte yabancı yatırımcı için de belirsizlik ortamının kalktığını aktaran Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Expo Turkey by Qatar fuarı ve sektörle ilgili açıklamalarda bulundu.


Türkiye ve Katar'ın stratejik ortaklığı olan Expo Turkey by Qatar'la dünya sahnesine çıktı. İki büyük ülke, ekonomik ilişkilerini kuvvetlendirmek ve bölgede etkin bir ticari güç olmak amacıyla bir araya geldi. Expo Turkey by Qatar, Türkiye ve Katar arasındaki işbirliği olanaklarını artırmayı hedeflerken, bu iki ülkenin Körfez Bölgesi'ndeki diğer ülkelerle yatırım ve işbirliği fırsatlarını da kuvvetlendirdi. Fuara SeaPearl Ataköy projesiyle katılan Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, "Sektörümüz, her geçen gün adını global platformlarda duyurarak bu alandaki gücünü tüm dünyaya gösteriyor. Bu fuarda da Katarlı yatırımcılara ülkemizi ve yatırım fırsatlarını anlattık. Türkiye, konumu ve sahip olduğu özelliklerle yabancı yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği marka bir ülke. Bunu bu platformda bir kez daha anladık" dedi.


PROJEYE İLGİ YÜKSEKTİ

Referandum süreciyle birlikte yabancı yatırımcı için de belirsizlik ortamının kalktığını aktaran Kuzu, fuar süresince Türkiye'nin istikrarlı, güvenilir ve yatırım için cazip olduğunun altını çizdiklerini belirtti. Kuzu, "Sektörümüz hükümetimizin aldığı önemli kararlarla hareketlilik kazandı. Türkiye'de en az 1 milyon dolarlık gayrimenkul satın alan yabancılara Türk vatandaşlığı verilecek olması önemli bir gelişme. Bunun yanı sıra yabancı yatırımcılara KDV muafiyeti sunulması da büyük bir fırsat. Tüm bu gelişmeler ülkemizde yatırım yapma kararı alan yabancı yatırımcılar için birer avantaj oldu. Fuarda tüm bu gelişmeleri ve projelerimizi yatırımcılara anlattık, onları ülkemize davet ettik" diye konuştu. Katar Ticaret Odası As Başkanı Muhammed Bin Towar Alkowari de SeaPearl ile yakından ilgilendi. Projeyi oldukça beğendiğini söyleyen Muhammed Bin Towar Alkowari en kısa sürede projeyi yerinde görmeye geleceğini açıkladı. Alkowari, Türkiye ve Katar'ın yakın zamanda güzel işbirliklerine imza atabileceğinin de altını çizdi. Katar'lı perakende devi Abu Issa Holding Kurucusu ve Ceo'su Mr. Ashraf da projeyi ziyaret edenler arasındaydı. Ashraf, SeaPearl'ü daha önce yerinde ziyaret ettiğini ve çok beğendiğini kaydetti. Katarlı yatırımcılara projeyi anlattığını söyleyen Ashraf, Kuzu Grup'u da yakın takip ettiğini sözlerine ekledi.


YENİ ORTAKLIK FIRSATLARINI ARAŞTIRDIK

Expo Turkey by Qatar'a, Qatari Diar ortaklığıyla inşası devam eden SeaPearl Ataköy projesi ile katıldıklarını belirten Kuzu, "Şu an için Katar'da yatırımımız bulunmamakta ancak fuarla birlikte fırsatları takip etme fırsatı yakaladık. Fuar süresince hem bu projemizin tanıtım çalışmalarını yapma hem de yeni ortaklık fırsatlarını araştırma şansı bulduk" şeklinde konuştu.




Sabah



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler