03 / 05 / 2024

Avukat Kadir Kurtuluş

Konut satarken net ve brüt metrekare farkında nelere dikkat edilmeli?

Avukat Kadir Kurtuluş konut satışlarında dikkat edilmesi gereken net-brüt metrekare kavramının hukuktaki yerini açıklıyor...

İşte tapu harcı öderken dikkat edilmesi gerekenler!

Avukat Kadir Kurtuluş tapu harçlarında dikkat edilmesi gereken hususları anlattı.

Gayrimenkul değeri belirlenirken nelere dikkat edilmeli?

Son dönemlerde artan konut mağduriyetleri zannedildiği gibi sadece firmaların konutları söz verdiği tarihte teslim edememesi, ayıplı konut teslim etmesi ya da buna benzer sebeplerden kaynaklanmamaktadır. Herkesin karşılaştığı sorunlardan birisi de tapudaki harçlar ve gayrimenkulün değerinin belirlenmesidir.

Arsa alırken nelere dikkat edilmeli?

Gayrimenkul denince insanların aklına öncelikle konut gelse de, konutların tüketicilere ve yatırımcılara sunulması aşamasına gelmesinin ardında çok ciddi bir çalışma bulunmaktadır. Avukat Kadir Kurtuluş, arsa alırken veya bir arsa üzerinde projeye başlamadan önce yapılması gerekenleri anlattı.

Ön ödemeli konut satışlarında nelere dikkat edilmeli?

Konut ihtiyacının ve tüketiminin artmasıyla birlikte konut tüketicilerinin mağduriyeti de artmakta. Çünkü bir çok konut maketten satış olarak da bilinen ön ödemeli satış yöntemiyle satılmakta. Giderek artan mağduriyetler ön ödemeli konut satışları hakkında daha dikkatli olunması gerektiğinin bir göstergesi. Ön ödemeli konut satışlarında dikkat edilmesi gerekenleri Avukat Kadir Kurtuluş yanıtladı.

Sit alanlarının hukuktaki yeri nedir?

Doğal yaşamı koruma ve ülke tarihine sahip çıkma unsurları sebebiyle hayati öneme sahip olan sit alanlarının hukuktaki yerini Avukat Kadir Kurtuluş cevapladı.

Evliyken alınan ev boşanınca kimin olacak?

1 Ocak 2002 tarihinde yürürlüğe giren 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu ile getirilmiş “Edinilmiş Mallara Katılma Rejimi''ni Avukat Kadir Kurtuluş açıkladı.

2B’li, tapu tahsisli, tapulu ancak imara açılması beklenen arazilerde inşaata ne zaman başlanabilir?

Kentsel Dönüşüm yasasındaki hareketlilik yeni yılda da kendini göstermeye devam ediyor. Vatandaşlarımız özellikle imarsız alanlardaki gelişmeleri merakla takip etmekteler. Bu süreçte Avukat Kadir Kurtuluş’a yeni dönemde 2B’li, tapu tahsisli, tapulu ancak imara açılması beklenen arazilerde inşaata ne zaman başlanabileceğini sorduk. Kurtuluş :