26 / 04 / 2024

Mesken çevre temizlik vergisi 2017!

Mesken çevre temizlik vergisi 2017!

1 Mart 2017 tarihi itibariyle çevre temizlik vergisi 1. taksit ödemeleri başladı. Peki mesken çevre temizlik vergisi 2017 ne kadar? İşte mesken çevre temizlik vergisi 2017...


Belediyenin sunduğu temizlik hizmeti için ödenen çevre temizlik vergisi meskenve işyerleri için ödenirken, arsa ve araziler için ödenmiyor.Ayrıca kullanımda olan taşınmazlar için çevre temizlik vergisi ödeniyor. Boş olan yapılar vergiden muaf oluyor. Bunun için belediyeye bir bildirim verilmesi gerekiyor.


Verginin mükellefi ise taşınmaz malların sahibi değil kullanıcısı oluyor. Eğer taşınmaz malda kiracı varsa ödemelerden kiracı sorumlu oluyor. Çevre temizlik vergisi için ödenecek bedel taşınmazın türüne ve grubuna göre hesaplanıyor. Çöp vergisi olarakta bilinen bu vergi meskenlerde su faturalarına yansıtılırken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapı için belediyede ödenmesi gerekiyor. 


Çvre temizlik vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Verginin ilk taksit ödemesi Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılıyor. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılıyor. 


Peki mesken çevre temizlik vergisi 2017 ne kadar? İşte mesken çevre temizlik vergisi 2017...


2017 çevre temizlik vergisi bedelleri 27 Aralık 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 49 seri nolu Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği ile belli olmuştu.


Mesken çevre temizlik vergisi 2017!

Meskenelere ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 28 kuruş, diğer belediyelerde 21 kuruş olarak belirlendi.



2017 yılı çevre temizlik vergisi oranları!

 


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com