06 / 05 / 2024

Mesken çevre temizlik vergisi 2016!

Mesken çevre temizlik vergisi 2016!

Çevre temizlik vergisi hesaplamaları ve ödemeleri, mesken ve işyerleri için farklı şekillerde yapılıyor. Peki mesken çevre temizlik vergisi 2016 ne kadar? İşte mesken çevre temizlik vergisi 2016...


Mesken çevre temizlik vergisi 2016!

Çöp vergisi olarakta ifade edilen çevre temizlik vergisi, mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. Arsa ve araziler için çevre temizlik vergisi ödenmiyor.


2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereğince belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan taşınmazların kullanıcıları, vergi mükellefi oluyor.


Çevre temizlik vergisi hesaplamaları ve ödemeleri, mesken ve işyerleri için farklı şekillerde yapılıyor. Meskenlerde su faturasına yansıtılan çevre temizlik vergisi, işyerleri için belediyede ödeniyor. Peki mesken çevre temizlik vergisi 2016 ne kadar? İşte mesken çevre temizlik vergisi 2016...


Mesken çevre temizlik vergisi 2016...

1/1/2016 tarihinden itibaren konutlar ile işyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi aşağıdaki tutarlara göre tahsil edilecektir.


1. Konutlara Ait Çevre Temizlik Vergisi

Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 27 kuruş, diğer belediyelerde 21 kuruş olarak hesaplanacaktır.


Diğer taraftan, belediyenin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan ancak, su ihtiyacını belediyece veya büyükşehir belediyelerine bağlı su ve kanalizasyon idarelerince tesis edilmiş su şebekesi haricinden karşılayan konutlara ilişkin çevre temizlik vergisi, aşağıda yer alan ilgili tarifelerin yedinci grubunun belediye meclislerince en son intibak ettirilen derecelere ait tutarlar üzerinden tahakkuk ettirilecektir.

Çevre temizlik vergisi oranları 2016!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com