Kiralama işlemlerinde taraflar arasında yapılan anlaşmanın resmi bir belge üzerinde işlenmesine kira kontratı adı veriliyor.Peki kira kontratı kaç yıllık olur?
Kira kontratı kaç yıllık olur?
Kira kontratı ile gayrimenkul sahibi, bir bedel karşılığında gayrimenkulü kullanılmasını veya ondan yararlanılmasını belli bir süre için başka bir kiracıya bırakmayı taahhüt etmiş oluyor.
Gayrimenkul sahibinin belirlenen süre zarfı içinde evin kiralanacağına; kiracının da evi kullanmasına karşın belirlenen kira bedelini ödeyeceğine dair kira kontratı imzalanıyor.
Kira kontratı taraflar arasında imzalanan kullandırma amacı taşıyan anlaşmaların başında geliyor. Kira kontratı kiralama işlemlerinde taraflar arasında yapılan anlaşmanın resmi bir belge üzerinde düzenlenmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor.
Gayrimenkul sahibi ile kiracı arasında imzalanan kira kontratında dairenin özellikleri, kira bedeli, kira kullanım şekli, kiracının bilgileri, kira ücretini ödeme şeklinin yer alması gerekiyor.
Taraflar arasında imzalanan kontratın imzalanması gibi şart bulunmuyor. Ancak ileride çıkabilcek sorunlara karşı resmi bir belgenin olması kiracı için de taşınmaz sahibi için de önem teşkil ediyor. Bu yüzden kontratın geçerliliği için noterde imzalamak daha sağlıklı oluyor.Peki kira kontratı kaç yıllık olur?
Kira kontratı süreli yapılabileceği gibi süresiz de yapılabiliyor.Ancak kira kontratları genellikle 1 yıllık olarak düzenleniyor.
Kira kontratında kefilin sorumluluğu nedir?
Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com