07 / 05 / 2024

216 Rezidans ve Tümen Amgalan satışa çıktı!

 216 Rezidans ve Tümen Amgalan satışa çıktı!

Türkiye'nin yanı sıra Almanya ve Moğolistan'da hayata geçirdiği konut projeleriyle yüzlerce aileyi ev sahibi yapan 216 Yapı, hem yurt içinde hem de yurtdışında büyümeye devam ediyor...


216 Yapı Türkiye'de 216 Rezidans, Moğolistan'da Tümen Amgalan projeleriyle büyümesini sürdürüyor. 


Türkiye'nin yanı sıra Almanya ve Moğolistan'da hayata geçirdiği konut projeleriyle yüzlerce aileyi ev sahibi yapan 216 Yapı, hem yurt içinde hem de yurtdışında büyümeye devam ediyor. 216 Yapı, bu ay Çekmeköy'de 216 Rezidans ve Moğolistan'nın başkenti Ulanbatur'da ise Tümen Amgalan projelerinin yapımına ve satışına başlıyor. 216 Rezidans 123, Tümen Amlagan ise 3 bin konuttan oluşuyor. 


İnşaat sektöründe yarım asırdan buyana faaliyet gösteren, Türkiye'nin yanı sıra Almanya ve Moğolistan'da da konut üreten 216 Yapı, bu ay iki projeye birden başlıyor. 216 Yapı, bu ay İstanbul'un Anadolu yakası Çekmeköy'de 216 Rezidans ve Moğolistan'ın başkenti Ulanbatur'da ise Tümen Amlagan projelerini hayata geçiriyor. 216 Rezidans ve Tümen Amlagan projelerini tanıtmak amacıyla bugün bir basın toplantısı düzenleyen 216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar, aynı anda yapımına ve satışına başlayacakları bu iki projeyle sektördeki yaz durgunluğunu kırmayı ve duran çarkları harekete geçirmeyi planladıklarını açıkladı. 


İlk olarak 216 Rezidans projeleri hakkında bilgi veren Bilent Dündar, "Sunduğu hizmetlerle ve sosyal imkanlarla modern site yaşamının bir adım önüne geçen 216 Rezidans projemiz Çekmeköy'de 4 bin metrekarelik alanda inşa ediliyor. 216 Rezidans 2 blokta 123 daireden oluşuyor. Projede 1+1, 2+1 ve 3+1 dairelerimiz bulunuyor" dedi.


212 bin liraya 1+1 daire


216 Rezidans'ta büyüklükleri 58 metrekare ile 77 metrekare arasında değişen 1+1 dairelerin 212 bin lira ile 295 bin lira arasında satışa sunulduğunu söyleyen Dündar, "116 metrekare ile 122 metrekare büyüklüğündeki 2+1 dairelerimiz ise 425 bin lira ile 470 bin lira arasında değişiyor. Projede yer alan ve 145 metrekare büyüklüğündeki 3+1 dairelerimizin fiyatıysa 528 bin lira ile 555 bin lira arasında farklılık gösteriyor" diye konuştu. 



Konut alıcısına lansman dönemine özel yüzde 20 indirim yaptıklarını belirten Dündar," Daire bedelinin yüzde 50'sini peşin verenler borcun kalan kısmı için 60 ay sıfır faiz banka kredisi kullanabilecek. Kredi ile alımlarda 10 yıl için 0.98'den başlayan faiz oranları uygulanacak. Çalıştığımız bankalar arasında, Akbank, Denizbank ve Türkiye Finans bulunuyor" diye konuştu. Dündar, " Bu şartlarda lansman döneminde bizden daire alanlar proje bittiğinde en az yüzde 40 kar edecek. Konut sahibi olmak isteyenlerin bu dönemi özellikle kaçırmamalarını tavsiye ediyoruz" açıklamasında bulundu. 



24 ayda teslim



Yapımına bu ay başlanacak olan 216 Rezidans'ın Haziran 2016'da yani 24 ay sonra teslim edilmesinin planlandığını belirten Dündar, " Ancak biz bu projelerimizi söz verdiğimiz süreden daha önce teslim eden bir firmayız. Bir aksilik olmaz ve olağanüstü bir durum yaşamazsak burada da daire sakinlerimize bir sürpriz yapabiliriz" şeklinde konuştu. 


Türk cesaretiyle Alman disiplini Moğolistan'da buluştu


İkinci projelerini Türkiye'den çok uzakta Moğolistan'da hayata geçireceklerini belirten 216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar, " Moğolistan'da  Türk cesaretiyle Alman disiplini birleştirip 3 bin konut yapacağız" dedi. 



Tümen Amlagan adını taşıyan projenin Moğolistan'ın başkenti Ulanbatur'da Tümen Amlagan arazisi üzerinde inşa edileceğini ifade eden Dündar, "Tümen Amlagan'ı Moğolistan'ın en büyük inşaat firmalarından biri olan Grandline ile birlikte yüzde 50-50 ortaklık şeklinde yapacağız.150 milyon dolarlık yatırımla hayata geçecek olan projemiz 300 bin metrekare inşaat alanına sahip. Tümen Amlagan'da 3 bin dairenin yanı sıra ticari alanlara da yer vereceğiz. Bu Moğolistan'ın ilk kentsel dönüşüm projesi olacak" diye konuştu. 


1 yılda teslim edilecek


154 dönümlük bir arazi üzerinde gerçekleşecek olan Tümen Amlagan'ın birkaç etaptan oluşacağını belirten Dündar, "700 konuttan oluşan ilk etap için hafriyat çalışmalarına başladık. Temelini bu ay atacağız. İlk etaptaki dairelerin teslimi ise önümüzdeki yıl gerçekleşecek. Projede kullanılacak tüm malzemeler Türkiye'den gidecek. Böylece Türkiye'nin ihracatına da katkı sağlayacağız" açıklamasında bulundu.


Telefon: 444 4 216

Web adresi: www216yapi.com