29 / 04 / 2024

ViaPort Venezia nerede

ViaPort Venezia nerede

Via Port Venezia projesi, Kuzeyde Gaziosmanpaşa, doğuda Eyüp, güneyde Zeytinburnu, batıda Esenler ile çevrili olan Bayrampaşa ilçesinde inşa edilecek


 

Via Port Venezia projesi, Kuzeyde Gaziosmanpaşa, doğuda Eyüp, güneyde Zeytinburnu, batıda Esenler ile çevrili olan Bayrampaşa ilçesinde inşa edilecek. 1970 yılında İstanbul nüfusunun yüzde 4.11 ini oluşturan Bayrampaşa, 2000 yılında yüzde 2.44 lük bir paya sahip. Nüfus yoğunluğu açısından, yıllara göre artan değerlere sahip durumda olan Bayrampaşa ilçesi, İstanbul un en yüksek yoğunluk değerine sahip ilçelerinden birisi. 1970 yılında yoğunluğu 130 ki/ha iken 2000 yılında 259 ki/ha yoğunluk değerine ulaştı.

 

1970 öncesi tarıma dayanan bir ekonomisi olan Bayrampaşa, 1970 sonrası hızlı kentleşme ve yoğun göç sonucunda ekonomisi sanayi ve ticaret ağırlıklı bir ilçe oldu. İlçede yaşayanların bir kısmı ilçe dışında çalışırken, bir kısmı da esnaflık yapmakta ve sanayi kuruluşlarında çalışıyor. Ağır bir sanayisi olmayan Bayrampaşa da, sanayi, yedek parça, otomobil tamiri, kalıpçılık, elektrik elektronik parça üretimi, hırdavat alet üretimi, plastik döküm, soğuk demir işlemesi, talaşlı üretim, tekstil gibi alanlara yöneldi. İlçenin eski hantal görüntüsünden modern bir görüntüye geçiş görünüyor. Otogar ın arkasına açılmış olan Carrefour ve Bauhaus, merkezde belediyenin yanında açılan Aquarium ilçenin ticari hayatını canlandırıyor. Demirkapı Caddesi, Bayrampaşa nın ticaret merkezi sayılabilir. Ayrıca yeni açılan IKEA semtin tanınmasına sebep oldu. 2009 yılının sonlarına doğru yapımı tamamlanan Forum İstanbul AVM hizmete açıldı. Forum İstanbul’un hemen yanında inşa edilen Yorum İstanbul Evleri’nde de teslimler başladı.

444 88 42

www.viaportvenezia.com



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri