28 / 03 / 2024

Kocaeli'nde Cengiz Topel Havaalanı'na kadar metro yapılacak!

Kocaeli'nde Cengiz Topel Havaalanı'na kadar metro yapılacak!

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, belediyenin mülkiyetinde olan araç sayısının azalacağını, bunun yerine ise araç kiralanacağını dile getirdi. Büyükşehir Belediye Meclisi şubat ayı toplantısı, dün Leyla Atakan Merkezi'nde gerçekleştirildi.




Toplantıda Kocaeli'nin ulaşım sorunları gündeme geldi. 109 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Yılmaz, İzmit Tavşantepe Mahallesi'nde yaşanan ulaşım sıkıntılarını meclise taşıdı. Otobüs duraklarının vatandaşı yağmur ve rüzgardan korumadığını belirten Yılmaz, bölgede kapalı durak olmadığını söyledi. 


OYUNCAK ÜCRETİNİ KİM ÖDÜYOR? 


Tavşantepe'nin sorunlarıyla ilgileneceklerini dile getiren Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, "Siz bu konuyu ulaşım dairesin iletin. Gereğini yapalım" dedi. 

CIiP'li Engin Taşdemir de meclise yazılı bir soru önergesi sundu. Taşdemir önergesinde çocuklara dağıtılan oyuncakların ücretlerinin kimin ödediğini sordu. Taşdemir'in oyuncak ödemeleri ile ilgili sorusunun yazılı olarak cevaplanacağı öğrenildi. 


ARAÇ KİRALAMA YÖNTEMİ 


Büyükşehir Belediyesi'nin kiraladığı araçlarla ilgili kimi soruların sorulması üzerine konuşan İbrahim Karaosmanoğlu, "Belediyenin mülkü olan araç sayısı her yıl azaldı ve azalmaya devam edecek. Biz kiralama yöntemini daha uygun buluyoruz. 

Araç aldığınızda masrafı çok oluyor, bu yüzden kiralama yöntemine gidiyoruz. 

Ancak toplam kaç aracımızın olduğunu net bilmiyorum, yazılı olarak cevap verelim" ifadelerini kullandı. 


BARAN, "SATIN ALACAĞIZ" DEMİŞTİ 


İbrahim Karaosmanoğlu'nıın araç kiralama ile ilgili sözleri bir süre önce gerçekleştirilen Körfez Belediye Meclisi'nde konuşan Belediye Başkanı İsmail Baran'ın sözlerini akla getirdi. Bilindiği üzere Baran, "30 aracımız kiralık. Bunu şu anda alma imkanımız yok. İhtiyacımız belli. Kurumsal yapımız oturdu. Biz Allah'ın izniyle 5 yıl içerisinde kendi araç otoparkımızı kuracağız. Körfez'in sokaklarında sivil plakalı kiralık araçlar değil, siyah plakalı belediye araçları dolaşsın. Biz bu işi hayırlısıyla bitireceğiz" şeklinde konuşmuştu. 


YERİNİZDE ZIPLAYIP DURMAYIN 


Meclisin devamında ise CHP'li üyeler Darıca Farabi Hastanesi ile birlikte birçok devlet hastanesinin eksiklerinin olduğunu dile getirdi. Muhalefetin eleştirdiği devlet hastanesi eksikleri ile ilgili İzmit Belediye Başkanı Doktor Nevzat Doğan söz aldı Doğan, "2000'li yılların başında, sizin genel başkanınız döneminde küçücük çocuklara menenjit aşısı dahi yapılamıyordu" dedi. Bunun üzerine CHP'li üyeler Doğan'a tepki gösterdi. Doğan'ın "Yerinizde zıplayıp durmayın" ifadeleri ise ortamı iyice gerdi. Tartışmalar Doğan'ın özür dilemesi ile son buldu. 


TRAMVAY VE METRO HATTI 


Sekapark-Otogar arasında hizmet ' verecek olan Tramvay Hattı ile ilgili Başkan Karaosmanoğlu bilgilendirmede bulundu. Hat güzergahı üzerinde imar planı değişikliği yapılacağını ifade eden Karaosmanoğlu, önümüzdeki aylarda ihale sürecini tamamlayacaklarını ve temel atma töreni yapacaklarını duyurdu. Tramvayın ardından metro yapımı çalışmalarına da başlayacaklarını ifade eden Karaosmanoğlu, "Metro hattı Körfez Atalar Mahallesi'nden başlayarak, Cengiz Topel Havaalanı'na kadar devam edecek. Ulaşım Master Planı çerçevesinde 32 kilometrelik bir hat olmasını ön görüyoruz. İkinci etap olarak da Sabiha Gökçen Havalimanı'na uzanan metroyu Gebze ile birleştirerek bu yöne doğru devam ettireceğiz" dedi. 


Kocaeli Manşet



Önerilen Bağlantılar : 3. Havalimanı