29 / 03 / 2024

Kanal İstanbul'un güzergahı netleşti! Bakan Arslan açıkladı!

 Kanal İstanbul'un güzergahı netleşti! Bakan Arslan açıkladı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Kanal İstanbul'un güzergahını açıkladı. Bakan Arslan, Kanal İstanbul'un güzergahı'nı resmen açıkladı...


Türkiye’nin 2023 hedefi yolundaki en önemli projelerden biri olan Kanal İstanbul için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan önemli açıklamalarda bulundu.5 farklı güzergah üzerinde çalışamalar yapıldı ve bu çalışmalar kapsamında sayısal modelleme çalışmaları tamamlandı.   


Kanal İstanbul nereden geçecek?


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu koridoru Kanal İstanbul için en uygun güzergah olarak seçilmiştir." ifadesini kullandı. Projenin ihale süreci bu sene tamamlanacak ve ilk kazma sene içinde vurulacak.   


Bakan Arslan, "Ağustos 2017 tarihi itibarıyla çalışmalara başlandı. Güzergahların tespiti buna bağlı olacaktır. Sayısal model çalışmaların yapılması, deprem risk değerlendirmelerinin yapılması, rüzgar ve dalga ikliminin çalışmalarının yapılması ve entegre olacağı bütün projelerin yapılamsı bu yılbaşı itibarıyla çalışmalarımızı tamamladık." dedi.        


 Kanal İstanbul