28 / 03 / 2024

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı için başvuru yapıldı!

 Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı için başvuru yapıldı!

Haliç‟in batı yakasından yukarıya doğru gidecek olan Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı, Eminönü Meydanı'ndan başlayarak 13 durak geçerek Alibeyköy Cep Otogarı durağında son bulacak... İşte detaylar


İBB Ulaşım Daire Başkanlığı Raylı Sistem Müdürlüğü tarafından planlanan Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı projesi 4.9 milyar TL'ye mal olacak. 


10 kilometre uzunluğundaki Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı projesi için bakanlığa başvuru yapıldı. 14 istasyonun belirlendiği Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı projesi, Eminönü otobüs duraklarının hemen yanından başlayacak. İşte detaylar...


Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı projesi, Bağcılar – Kabataş Tramvay hattı ile Eminönü'nde, Hacı Osman – Yenikapı metro hattı ile Küçük Pazar İstasyonunda, Beylikdüzü–Söğütlüçeşme Metrobüs Hattı ile Feshane istasyonunda, planlanan Bayrampaşa – Eyüp Tramvay hattı ile Feshane İstasyonunda, Eyüp – Piyerloti Teleferik Hattı ile Eyüpsultan İstasyonunda, Planlanan Kazlıçeşme - Söğütlüçeşme Metro Hattı ile Silahtarağa istasyonunda, planlanan Eyüp – Yeşilpınar Teleferik Hattı ile Sakarya Mahallesi İstasyonunda, inşaat çalışmaları devam eden Mecidiyeköy – Mahmutbey Metro Hattı ile Alibeyköy istasyonunda ve hattın son istasyonunda da Alibeyköy Cep Otogarı ile birlikte Seyrantepe – Alibeyköy Metro Hattı ile entegre olacak. 


10 kilometre uzunluğunda planlanan Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı projesi birbirine paralel geliş ve gidiş iki raydan oluşacak. Eminönü Meydanı'nda otonüs duraklarının hemen yanından başlayacak olan Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı projesinde 14 istasyon olacak.


Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı için başvuru yapıldı!


Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı istasyonları;


- Eminönü Meydanı

- Küçük Pazar

- Cibali

- Fener

- Balat

- Ayvansaray

- Feshane

- Eyüp Teleferik

- Eyüp Devlet Hastanesi

- Silahtarağa

- Sakarya Mahallesi

- Alibeyköy Merkez

- Alibeyköy Metro

- Alibeyköy Cep Otogarı