19 / 04 / 2024

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattı 30 ayda tamamlanacak!

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattı 30 ayda tamamlanacak!

Başkan Topbaş, İstanbullulara Fatih, Eyüp ve Bayrampaşa ilçelerinde ulaşımı rahatlatacak yeni bir tramvay hattının müjdesini de verdi. 12 kilometrelik Eminönü-Alibeyköy tramvay hattı 18 istasyondan oluşuyor.


Eyüp Belediyesi tarafından Göktürk’te yaptırılacak olan Sağlıklı Yaşam ve Yürüyüş Parkuru’nun temelini atan Başkan Kadir Topbaş, parkurun adının Özgecan Aslan Parkur’u olacağını söyledi. Başkan Topbaş ayrıca Eyüplülere müjde de verdi.


Parkurun temel atma töreninde konuşan Başkan Topbaş, Büyükşehir Belediyesi olarak fidanlık olarak bilinen ve parkurun yer alacağı alanın halka açılmasını hep arzu ettiklerini söyledi.


Göreve geldikleri günden bu güne İstanbul için daha ne yapabilirizin peşinde koştuklarını aktaran Başkan Topbaş, “Alt yapı ve ulaşım başta olmak üzere ardı arkası kesilmeyen hizmetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. . Maalesef geçmişteki ihmalleri çözme adına çok büyük maliyetler ödeyerek yapmaya çalışıyoruz. Başarısız olursak, hizmetinizde kusur edersek bizi desteklemeyeceğinzi biliyoruz. Biz vatanımızın, insanımızın geleceğimiz için hizmet etmeye çalışıyoruz. Önemli olan devletin bekası. Makam ve mevkiiler gelip geçici” diye konuştu. 


Başkan Topbaş, İstanbullulara Fatih, Eyüp ve Bayrampaşa ilçelerinde ulaşımı rahatlatacak yeni bir tramvay hattının müjdesini de verdi.


Projeyi ilk kez açıklayan BaşkanTopbaş;  "Eminönü'nden başlayan Fatih sahillerinden, Eyüp sahillerinden geçen ve Alibeyköy Cep Otogarı'na kadar gelen 12 kilometrelik bir tramvayın hazırlıklarını yaptık” dedi.


Tramvay hattının yanına bisiklet yolu düşündüklerini ifade eden Başkan Topbaş, “Bu da bir raylı sistem olarak önemli. Eyüp Merkez'den de Bayrampaşa'ya çıkan bir tramvay olacak. O tramvay hattı da buna entegre olacak. Tramvay ile Haliç sahilinde seyahat imkanını ortaya koyacağız” diye konuştu.


Feshane müze oluyor

Feshane’de düzenlenen etkinliklerden dolayı çevrede trafik yoğunluğu yaşandığını ve ve bu etkinlikleri daha geniş bir alana taşıyacaklarını aktaran Başkan Topbaş, “Feshane etkinliklerini  artık Yenikapı'daki bir çadır konseptine taşıyacağız. Böylelikle trafik yoğunluğu hazırlanacak. Feshane için daha farklı bir proje çalışmamız var. Geçmişteki feshane konseptine yakın bir kıyafet müzesi düşünüyoruz” dedi.


Özgecan Aslan parkuru

Başkan Topbaş daha sonra parkur alanında ilk ağacı dikmek için yanındakilerle birlikte ekime hazır bir fidan için kazılan kuyusunun başına geçti. Başkan Topbaş fidanı ekerken kısa bir süre önce vahşi bir cinayet sonucu öldürülen Özgecan Aslan’ın adını yaşatmak adına parkurun ismin Özgecan Aslan olacağını söyledi.


Temel atma törenine Başkan Topbaş’ın yanı sıra Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.


Yeni tramvay 30 ayda tamamlanacak

Başkan Topbaş'ın müjdesini verdiği 12 kilometrelik Eminönü-Alibeyköy tramvay hattı 18 istasyondan oluşuyor. Eminönü ile Alibeyköy cep otogarı arasındaki seyahat süresini 30 dakikaya indirecek yeni tramvay hattı saatte 25 bin yolcu kapasiteli olacak. Eminönü, Küçükpazar, Kadir Has Üniversitesi, Fener, Balat, Feshane, Eyüp Teleferiği, Devlet Hastanesi, Silahtar, Bilgi Üniversitesi, Alibeyköy Merkez, Alibeyköy Metro Durağı ve Alibeyköy Cep Otogarı istasyonlarından oluşan yeni tramvay hattı Eyüp Meydanı'ndan Demirkapı ve Bayrampaşa'ya da ayrı bir hat ile bağlanarak entegre olacak. Yeni tramvay hattının hemen yanında bir bisiklet yolu yapılacak ve rayların geçtiği alandaki yeşil doku korunarak bir yeşil hat oluşturulacak.


Başkan Topbaş buradaki programının ardından 520 seyirci kapasiteli tribünüyle profesyonel futbol sahası, 160 seyirci kapasiteli kapalı spor salonu, yarı olimpik yüzme havuzu, 16 adet soyunma odası, 2 adet kafeterya, kapalı alanda 320 kişilik düğün salonu ve 1000 metrekare bahçe alanı ile toplam 3500 metrekare alana sahip Kemerburgaz Spor Tesisi'nin açılışını yaptı.


TOKi Haber



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri