02 / 05 / 2024

Cengiz Topel hac ve umre seferlerine açıldı!

Cengiz Topel hac ve umre seferlerine açıldı!

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Cengiz Topel Havaalanı'nın hac ve umre seferlerine açılmasıyla ilgili, "Cengiz Topel'i uluslararası bir havalimanı olarak bölgeye hizmet eden, kente değer katan bir merkez olarak görüyoruz" dedi.


Vali Hasan Basri Güzeloğlu havaalanında incelemelerde bulundu. Sürekli uçuşların bir türlü sağlanamadığı Cengiz Topel Havaalanı için Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) ve Türkiye Seyahat ve Acenteler Birliği'nin (TURSAB) yaptığı girişimler sonuç verdi ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nda alınan karar doğrultusunda havaalanı hac ve umre seferlerine açıldı. Bu gelişmenin ardından Vali Hasan Basri Güzeloğlu da havaalanında incelemelerde bulundu. Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, TÜRSAB Yedigöller Bölge Başkanı Kadir Genç, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ve Cengiz Topel Havalimanı Müdürü Hakan Çelik'in de eşlik ettiği Güzeloğlu, havaalanı için çok güzel bir gelişmenin yaşandığını vurguladı. 



ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR 


Kocaeli'nin Türkiye'nin üretim ve imalat havzası olduğunu kaydeden Güzeloğlu, "Sektörel alanda dış ticaretin taşıyıcısı ve tüm temel sektörlerdeki üretim merkezinin adı Kocaeli'dir. 2 Kasım 2011 tarihinden bugüne içinde bulunduğumuz Cengiz Topel Havalimanını uçuşlara açmıştık. O günden bugüne devam eden değişik sürelerde özellikle iç hatlarda Kocaeli ve Kocaeli'nin çevresindeki Yalova, Bursa, Düzce, Zonguldak, Sakarya ağırlıklı ve İstanbul'un Anadolu yakasının üretim havzası ve bandındaki özellikle Gebze interlandı sonrasındaki bütün yerleşim yerlerine hizmet eden, iç hat uçuşlarında öne çıkan bir havalimanı olduk. Yaklaşık 6 aylık süredir iç hat uçuşlarında yolcu talebine bağlı, biraz da havalimanımızdaki alt yapıyı güçlendirecek ve uluslararası güvenli inişi sağlayacak ILS cihazı sistemini kurma çalışmalarımız devam ediyor" dedi. 



GÖRÜŞMELER YAPILACAK 


Sözlerini sürdüren Güzeloğlu, "Cengiz Topel Havalimanı'nı özellikle bu havzanın bir merkezi ve uluslararası dış bağlantı konumundaki bir havalimanı konumunda tasarlarken dün Ankara'da gerçekleşen toplantı ile hac ve umre uçuşlarını sağlayacak bir havalimanı olarak tescil edilmesi ve karar alınması sağlandı. Bu çok önemli bir gelişmedir. 



Hac ve umre ibadeti için gidecek tüm vatandaşlarımıza bu havza bazlı baktığımızda hem en yakın, hem en rahat erişilebilir, hem de o mübarek topraklara gitmeden bu doğrultuda buluşulabilir bir havalimanı olarak öne çıktı. Önümüzdeki dönemde bu karar sonrasında gerek THY, gerek devlet hava meydanlarıyla, gerek hava limanı işletmeleriyle, gerekse sektördeki turizm acentaları ile temaslarımız olacak. Bu karar sonrasında Kocaeli Cengiz Topel Uluslararası Havalimanı'ndan çıkış noktasında belki de yapacağımız bazı düzenlemeler olacak. Tüm bu alt yapılar Kocaeli ile buluşmak, havalimanıyla Kocaeli'ye değer katmak noktasında önemli bir zenginlik olacaktır. Cengiz Topel Havalimanı şüphesiz bir zenginliktir. Kocaeli zaten böyle bir yoğunluğun içerisinde ancak biz Cengiz Topel'i uluslararası bir havalimanı olarak bölgeye hizmet eden, kente değer katan bir merkez olarak görüyoruz" dedi. 


Kocaeli Manşet



Önerilen Bağlantılar : 3. Havalimanı