26 / 04 / 2024

Turkmall CEO'su Levent Eyüboğlu: Multi'ye destek oluruz ama bir şartla!

Turkmall CEO'su Levent Eyüboğlu: Multi'ye destek oluruz ama bir şartla!

Multi Holding'in ortaklarından ve MultiTurkmall'un kurucusu Turkmall; Multi Holding'in yeniden yapılanmasını ve NIBC Bankası'nın liderliğindeki 11 üye bankanın kontrolünde yeni bir organizasyona gidilmesini hakların korunması kaydıyla destekliyor


Turkmall CEO'su Levent Eyüboğlu yaptığı açıklamada, “Multi Holding'in en başarılı ve karlı operasyonu olan Türkiye, yeni organizasyonda da en önemli ülke olacak” dedi. Eyüboğlu sözlerine şöyle devam etti: “Multi Development ile yönetimsel açıdan ayrılığımızın ardından bağımsız bir sekilde projelerimize yeni ortaklıklarla devam ettik. 1992 yılından bu yana Turkmall olarak Türkiye'de alışveriş merkezi geliştirme ve yatırımına devam ederek projelerimizi hayata geçiriyoruz. 15 sene içinde 20 alışveriş merkezini tamamladık. 5 milyon metrekarelik perakende inşaat alanı geliştirdik, 2.5 milyon metrekare kiralanabilir perakende satış alanı sağladık, 2.500'den fazla kiralama yaptık ve projelerimizde her yıl 150 milyondan fazla ziyaretçiyi karşılıyoruz” dedi.

Çok kısa sürede önemli adımlar attıklarını belirten Eyüboğlu, Türkiye'de Novada Söke projesinin açılışını bu yıl gerçekleştireceklerini, Torunlar GYO ile ortaklaşa geliştirdikleri 50 milyon Euro'luk  yatırım değeri olan Bulvar Samsun projesinin 2012 yılının ilk çeyreğinde açılacağını ve Novada Maslak projesinin de devam ettiğini belirtti.

FIBA Holding ile Çin'de Starmall adı altındaki ortaklıklarının da benzersiz bir girişim olduğunun altını çizen Eyüboğlu; Türkiye'den, Katar'dan, Umman'dan, Lübnan'dan önemli ortaklarla yatırımları gerçekleştirmeye devam ettiklerini, Türkiye'den ve yurtdışından çok değerli bankaların güvenerek projelerine kredi verdiğini; başta Novada Tokat olmak üzere Türkiye ve farklı ülkelerde yeni yatırımların ve ortaklıkların başladığını açıkladı.

Turkmall Multi'nin elindeki arsalara talip

20 Eylül tarihinde Hollanda'da Turkmall ve Multi Holding yetkilileri toplantı gerçekleştirdi. Turkmall Hukuk Direktörü Alper Işıkal ve Finans Direktörü Serdar Çetinkaya'nın hazır bulunduğu, Turkmall'un Hogan&Lowell avukatlık firması tarafından temsil edildiği toplantıda Multi Holding'i yönetim Kurulu üyesi Eric Van Duren ve Hukuk Direktörü Johan Bluffert  temsil etti. Toplantıda Multi tarafından Turkmall yetkililerine verilen açıklamada, Multi Holding'in Turkmall Global Investments NV'ye olan borcunun Multi'nin içinde bulunduğu mali durum nedeniyle geri ödenmesinin mümkün olmadığı belirtildi. Yine aynı görüşmede şirketin teknik olarak iflas ettiği ve Eylül ayı sonunda bankaların alacaklarına karşılık şirketin içindeki varlıkları yeni bir holdinge transfer edeceği aktarıldı.

"Halihazırda birçok yatırımcı grup ve yatırım bankası Turkmall'la birlikte proje geliştirmek veya yatırım yapmak üzere bizlerle görüşmeye geliyor” diyen Eyüboğlu; “Bizim kendi ekibimizin geliştirdiği Multi Türkiye'nin elindeki arsalara ve hatta fondaki proje aşamasındaki AVM'lere talibiz. Multi Holding'e ve Multi yetkilileri aracılığıyla  11 bankadan oluşan konsorsiyumun temsilcisi NIBC Bankası'na bu talebimizi ilettik, umarız mesaj yerine ulaşmıştır, anlaşmak için zemin arıyoruz" dedi.

“Multi'nin borcu geri ödemede sorun yaşadığı konusunda iki hafta öncesine kadar bilgimiz yoktu. Yine de, her zaman olduğu gibi yapıcı ve pozitif yaklaşımımızı koruyup binbir zorlukla yarattığımız bu değerli portföye ve tabi ki Multi Holding içindeki yatırımlarımıza zarar gelmemesi için masaya oturduk” diyen Eyüboğlu; “Multi'nin bu sıkıntılı döneminde, elimizdeki kısıtlı bilgiler ve bankaların oluşturduğu baskı altında, kimsenin kazanmadığı, ama zararların da en aza indirildiği bir çözüm arıyoruz” diye ekledi.

Son olarak faaliyetlerinin Türkiye, Balkanlar, Kuzey Afrika, Ortadoğu, Kafkaslar, Gürcistan, Rusya ve Asya'da devam ettiğini belirten Eyüboğlu,  14 ülkede 50'den fazla iş ortaklığının ve bu iş ortaklılıklarının sonucu olarak da toplam değeri 5 milyar Avro'yu aşan yatırımların sorumluluğunu üstlenmenin  gelecek için heyecan verdiğini dile getirirken, World Finance tarafından Batı Avrupa'nın En İyi Perakende Geliştiricisi (Best Retail Developer of Western Europe 2011) seçilmelerinin de haklı gururunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.

 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ Van kura çekilişi, Satışa çıkacak projeler