02 / 05 / 2024

Kayseri-Antalya YHT turizm için önemli bir adım!

 Kayseri-Antalya YHT turizm için önemli bir adım!

ATO Congresium Kongre ve Sergi Salonu'ııda gerçekleşen akşam yemeğin açılışında konuşan Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Ankara'nın son zamanlarda özellikle trafik bakımından çok rahatladığını ve yeni yapılan imar planlarıyla büyüdüğünü belirterek, "Türkiye'nin başkenti olmaya daha çok layık hale geldi. Gurur duyuyoruz" dedi.



Kayseri'nin 4-5 bin yıl öncesine dayanan ticari geçmişi olduğunun yapılan kazılarda bulunan ticari tabletlerle belirlendiğini anlatan Hiçyılmaz, "Ticaret bizim o topraklarda yeşermiş ve bugünlere gelmiştir. Topraklar verimli olmadığından insanlar ticaretle uğraşmak zorunda kalmıştır" dedi. 

Ticaret şehri olan Kayseri'nin son dönemde sanayi şehri haline geldiğini de aktaran Hiçyılmaz, "Organize sanayi bölgemiz ve serbest bölgemizde bulunan , Ankara'da fabrikalarımızda hem üretim hem ihracat yapılıyor. Kayseri'nin 2014 yılındaki ihracatının 1,9 milyar dolar olduğunu üzülerek söylemem gerekiyor. Kayseri denince daha çok ihracat yapabilir bir şehir algılanıyor ancak üretimin çoğunluğunun mobilyaya dayanması ve teknoloji üretilememesinden dolayı bu durumdayız" diye konuştu. 

Kayseri'nin turizm geliri elde etmesinde Erciyes dağının çok büyük payı olduğunu anlatan Hiçyılmaz, halen var olan 100 kilometrelik pistin yanı sıra yapılacak 100 kilometrelik pist ile Erciyes'in Türkiye'nin en uzun kayak pistine sahip turizm bölgesi olacağını ifade etti. Hiçyılmaz, "İhale edilen otellerle birlikte 6 bin yatak kapasitesi oluşacak ve böylece gelen turistler Kayseri ekonomisine çok daha fazla katkı sağlayacaktır" dedi. 


Kayseri'nin, Kapadokya'ya yakın olması nedeniyle iki bölgenin birlikte düşünülen bir turizm bölgesi olduğunu söyleyen Hiçyılmaz, ulaşımda kolaylık sağlanmasıyla birlikte bu potansiyelin aktif hale geleceğini anlattı. Hiçyılmaz, Antalya - Konya - Aksaray - Nevşehir - Kayseri yüksek hızlı tren hattının, Antalya'daki turistin Kapadokya Bölgesine ve Kayseri'ye gitmesi açısından önemli olduğunu vurguladı. 

Kayseri'de yeni yapılan ve 30 ayrı tesisin yer aldığı stadyumun da turizm geliri elde etmek açısından önem taşıdığını anlatan Hiçyılmaz, şehirdeki fuar alanının genişletilmesi konusunda da çalışmalar yürüttüklerinden bahsetti. 


Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci de, oda üyelerinin daha çok ticaret yapabilmelerinin yolunun Ankara'nın bir marka şehir olmasından geçtiğini belirterek, bu amaçla çok yönlü çalışmalar yürüttüklerini anlattı. ATO'nun üç yıldır alışveriş festivali düzenlediğini kaydeden Bezci, "Ankara'nın marka değerini artıracak bu projeyi Kayseri ile birlikte yapabiliriz" dedi. Bezci, prensip olarak uygun görülmesi halinde, festival sırasında Ankara'ya gelerek alışveriş yapanlara promosyon olarak Kayseri'de yapılacak bir tatilin ayarlanabileceğim söyledi. Konuşmaların ardından her iki oda başkanı da birbirlerine birer hediye takdim etti.


Büyük Kayseri



Önerilen Bağlantılar : TOKİ Kayseri kura, TOKİ Aksaray kura, Satışa çıkacak projeler