28 / 03 / 2024

Ağrı'nın turizm değerleri İshakpaşa Sarayı temalı stantta tanıtılıyor!

Ağrı'nın turizm değerleri İshakpaşa Sarayı temalı stantta tanıtılıyor!

Türkiye’de Bursa Uludağ ile başlayan ve Bolu, Erzurum, Erzincan, Isparta, Kayseri, Kastamonu, Antalya, Bitlis, İzmir, Ağrı, Kocaeli, Bingöl, Gümüşhane ve Kars’tada hızla gelişen kayak kültürünü, son dönemlerde hızla yayılarak yurtdışınada taşmaya başladı.


Türkiye’de Bursa Uludağ ile başlayan ve Bolu, Erzurum, Erzincan, Isparta, Kayseri, Kastamonu, Antalya, Bitlis, İzmir, Ağrı, Kocaeli, Bingöl, Gümüşhane ve Kars’ta da hızla gelişen kayak kültürünün, son dönemlerde hızla yayılarak yurtdışına da taşmaya başladı. Türkiye’nin kış turizminde de hak ettiği payı alabilmesini hedefleyen 2014 EMITT Fuarı, en uygun ve keyifli kış tatilleri için profesyonellerle tatilcileri bir araya getiriyor. 


Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, çeşitli ülkelerin konuk bakanları, Milletvekilleri ve il valilerinin katıldığı açılış seremonisi ile başlayan fuarda Ağrı'nın turizm değerleri, İshakpaşa Sarayı temalı stantta tanıtılacak. Ağrı Dağı, İshakpaşa Sarayı, Nuh'un Gemisi başta olmak üzere Ağrı'nın tarihi ve kültürel değerlendirmenin sergilendiği fuar standında ziyaretçilere tarihin en eski diyet yemeği olan Ağrı'ya özgü Abdigör Köftesi ikram ediliyor. 


Fuarın ilk gününde büyük ilgi gören Ağrı standında ayrıca Ağrı Balı, Ağrı'ya has el sanatları, dağcılık çadırı sergilenirken bu yıl ilk kez Ağrı'da faaliyet gösteren otel ve seyahat acenteleri de tanıtımlarını yapıyor. 


Fuara Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan ile birlikte katılan Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, "Bu yıl ilk olarak İzmir Fuarı'nda İshakpaşa Sarayı konseptiyle katılmıştık ve çok ilgi görmüştü. Burada da aynı temayla katıldık. Günde 500 kişiye Ağrı'nın yöresel yemeği olan Abdigör Köftesini ikram ediyoruz. Nuh'un Gemisi, Ağrı Dağı, Diyadin Kaplıcaları gibi değerlerimizi tanıtıyoruz. Ağrı'nın Balı, Dağcılık gibi faaliyetleri sergiliyoruz. Ağrı'nın her yönüyle tanıtılmasını ve bunun Ağrılılarla birlikte olmasını istiyoruz. İnşallah bu konuda başarılı oluruz" açıklamasında bulundu. 


Vali Tekinarslan özellikle İstanbul'da bulunan Ağrılıları standa davet etti. Bugün Beylikdüzü TÜYAP Kongre ve Fuar merkezinde açılan fuar 2 Şubat'ta kapanacak.





Önerilen Bağlantılar : TOKİ Kayseri kura