Kapadokya'ya 2 milyon turist geldi!

Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik merkezleri, bu yılın ilk 9 aylık döneminde 2 milyon 273 bin turistin ziyaret ettiği bildirildi.

Türkiye'nin peribacaları, kaya kiliseleri ve yer altı kent yerleşimleri ile en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik merkezleri, bu yılın ilk 9 aylık döneminde 2 milyon 273 bin turistin ziyaret ettiği bildirildi.

Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Kapadokya bölgesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizme açık bulundurulan Göreme Açık Hava Müzesi başta olmak üzere Zelve, Açıksaray ve Mustafapaşa Ören Yeri, Nevşehir, Ürgüp, Hacıbektaş Arkeoloji ve Etnoğrafya ve Hacıbektaş Veli Müzesi, Hacıbektaş Atatürk Evi, Çavuşin, Gülşehir St. Jean, Mustafapaşa Constantin-Eleni, Karanlık ve El Nazar Kiliseleri ile Özkonak, Tatlarin, Kaymaklı ve Derinkuyu yer altı kentlerini bu yılın Ocak-Eylül döneminde 2 milyon 273 bin 297 yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bildirildi.

Sabah 


Kapadokya Treni için 'Yap-işlet-devret' modeli önerildi!
Kapadokya'da sonbaharın gelmesiyle renk cümbüşü yaşanıyor!
Kapadokya'ya 2 milyon turist geldi!
Kapadokya ziyaretçi sayısı Ocak-Ağustos döneminde 2 milyona ulaştı!
Nevşehir Kapadokya'da balonla uçan turist sayısı 310 bine ulaştı!
Bayram tatilinde Kapadokya balon turları yoğun ilgi görüyor!
Kapadokya’da bayram tatilinde balon turları yoğun ilgi görüyor!
Kapadokya bölgesine yerli ve yabancı turistlerin ilgisi artıyor!