29 / 03 / 2024

Hasan Duruer: Edirne'nin turizmini geliştirmek için çalışmalar yapacağız!

 Hasan Duruer: Edirne'nin turizmini geliştirmek için çalışmalar yapacağız!

Planı hazırlanacak Edirne Valisi Hasan Duruer, "İstanbul'un keşmekeşliğinden uzaklaşmak isteyen insanlar huzuru Edirne'de bulabilir" dedi. Duruer, acentelerle bir restoranda düzenlenen toplantıda, Edirne'nin tarihi, kültürel zenginliklerini anlattı.



Planı hazırlanacak Edirne Valisi Hasan Duruer, "İstanbul'un keşmekeşliğinden uzaklaşmak isteyen insanlar huzuru Edirne'de bulabilir" dedi.Duruer, Türkiye Seyehat Acenteleri Birliğine (TÜRSAB) bağlı acentelerle bir restoranda düzenlenen toplantıda, Edirne'nin tarihi, kültürel zenginliklerini anlattı. Kentte, üç medeniyetin, ülkenin ve nehrin buluştuğunu belirten Duruer, "Edirne sakin şehir, keyifli bir şehir. Bu kentte zaman size kalır. En uzak yerine 15 dakikada ulaşılır. İstanbul'un keşmekeşliğinden uzaklaşmak isteyen insanlar, huzuru Edirne'de bulabilir. Edirne'nin bir şansı da, yapılaşma kenti boğmamıştır. Tarihi eserler büyük ölçüde korunmuştur" diye konuştu. Duruer, güzelliklerinin yanında kentteki "arabeskliğin" rahatsız edici olduğunun inkar edilemeyeceğini vurguladı. 


Tabelasından, kaldırımına, elektrik direklerine kadar her şey bizi rahatsız ediyor" diyen Duruer, çalışmaları yapmak için gerekli irade eksikliğini, yeni belediye başkanı ve sivil toplum kuruluşlarıyla tamamladıklarını dile getirdi.Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da kentin layık olduğu yerde olmadığının farkında olduklarını söyledi. Kentte turizmi geliştirmek için çalışmalar yapacaklarını belirten Gürkan, şöyle konuştu: "Önümüzdeki süreçte Edirne için master planı hazırlamak istiyoruz. Bu planın profesyonellerce yapılması gerektiğine inanıyoruz. Bu güzel kentin belediye başkam olarak başta TÜRSAB Başkanı Ulusoy olmak üzere hepinizin Edirne için başımın üstünde yeriniz olduğunu bilmenizi istiyorum. Açık çek mi denilir, ticaretten çok anlamam, çünkü parasını yönetemeyen bir adamım. Param yok ama elimizde Edirne gibi bir hazine var. Bu hazineyi insanlığın ortak mirası, ortak kullanım alam yapmak istiyoruz.


Hürses