25 / 04 / 2024

Dünyadaki yeni trend butik oteller!

Dünyadaki yeni trend butik oteller!

Marka otelleri bir kenara atıldığında İstanbul en pahalı otelleri ne Boğaziçi’nin o eşsiz kıyılarında ne de Nişantaşı gibi İstanbul’un lüks semtlerinde yer alıyor.


Four Season veya Çırağan Sarayı Kempinski Hotel gibi bir elin beş parmağını geçmeyen marka otelleri bir kenara atıldığında İstanbul en pahalı otelleri ne Boğaziçi’nin o eşsiz kıyılarında ne de Nişantaşı gibi İstanbul’un lüks semtlerinde yer alıyor. 


REZERVASYON 1 YIL ÖNCE

Sultanahmet bölgesinde faaliyet gösteren Ottoman Hotel, Ayasofya’yı gören odaları ile en çok tercih edilen otel konumunda. Kışın 120 Euro’yu (366 TL) bulan oda fiyatı yazın 500 Euro’ya (1528 TL) kadar çıkıyor.

Ottoman Hotel Genel Müdür Serdar Balta, Ayasofya’yı gören 11 odalarının bulunduğunu, bu odaların bir yıl önceden satıldığını söyledi. Balta,’’Zengin ve dindar turistler Ayasofya manzaralı odaları tercih ediyor. Turistler gece Ayasofya manzarası ile uyurken, sabah yine Ayasofya manzarası ile uyanıyor. Biz aslında oda değil, tarih, kültür ve sokakları satıyoruz. Bundan dolayı bu odalar çok tercih ediliyor ‘’ dedi.


ZENGİNLERİN TERCİHİ

Sultanhan Hotel’in Müdürü Enis Akcan ise, dünyadaki yeni trendin butik oteller olduğunu kaydetti. Akcan, ‘’Turist evindeki sıcaklığı otelinde de arıyor. Bu yüzden yüzlerce kişi ile birlikte kahvaltı etmek, konaklamak artık turistlere cazip gelmiyor. Özellikle zengin turistler gittiği bölgenin tarihi dokusuna uygun küçük otellerde konaklıyor’’ şeklinde konuştu.  Turistlerin Sultanahmet ve Ayasofya manzarası nedeniyle bu bölgeyi tercih ettiğine dikkat çeken Akçan, düşük sezonda oda fiyatlarının 298 Euro’dan başladığını, yüksek sezonda ise oda fiyatlarının 310 Euro’ya kadar çıktığını belirtti. Akçan, Tripadvisor araştırıldığında bu rakamların 5 yıldızlı otellerin çok üstünde bir rakam olduğunu kaydetti.


Sözcü