23 / 04 / 2024

Aksa Jeneratör, Adana ve Çin’de iki yeni tesis inşa ediyor!

 Aksa Jeneratör, Adana ve Çin’de iki yeni tesis inşa ediyor!

Kazancı Holding bünyesindeki Aksa Jeneratör yapacağı iki yeni yatırımla dünyada alanında ilk 3’e girmeyi planlıyor. Halen İstanbul, ABD ve Çin’deki tesislerinde üretim yapan Aksa Jeneratör yeni fabrikalarından birini Adana’ya inşa edecek. Diğer fabrika ise halen üretim kapasitesi bakımından dünyadaki en büyük jeneratör fabrikası olan Çin’deki tesislerin yanına kurulacak.



Kazancı Holding bünyesindeki Aksa Jeneratör yapacağı iki yeni yatırımla dünyada alanında ilk 3’e girmeyi planlıyor. Halen İstanbul, ABD ve Çin’deki tesislerinde üretim yapan Aksa Jeneratör yeni fabrikalarından birini Adana’ya inşa edecek. Diğer fabrika ise halen üretim kapasitesi bakımından dünyadaki en büyük jeneratör fabrikası olan Çin’deki tesislerin yanına kurulacak. Halen 20 bini dizel toplam 40 bin adet jeneratör üretim kapasitesiyle alanında Türkiye’de lider, dünyada ilk 5 içinde olduklarını belirten Aksa Genel Müdürü Alper Peker, Adana’daki yeni yatırımın 80 bin metrekare olacağını söyledi. Peker “Adana’daki yatırıma başladık. Çin’in Changzhou kentindeki 100 bin metrekarelik fabrikaya ise ilave 40 bin metrekare daha yatırım öngörüyoruz. Çin’deki yeni tesis aksam ve metal işleme fabrikası olacak. Orada araziyi aldık” dedi.


Adana ve Çin’deki iki yeni yatırımın toplam 50 milyon dolar olacağını anlatan Peker, şu andaki cirolarının 400 milyon dolar olduğunu belirterek “Bunun 150 milyon doları iç pazar, kalanı ihracat. Hedefimiz 2019’da 600 milyon dolar ciroya ulaşmak. 2025’te ise 1 milyar dolar ciroyu yakalayarak dünyada ilk 3’e girmeyi planlıyoruz” dedi.


160 ülkeye ihracat yapıyor

Peker geçen sene yüzde 20 büyüdüklerini, bu yılki hedeflerinin ise yüzde 15 büyüme olduğunu belirtti. Halen BAE, Dubai, Rusya, İngiltere, Cezayir, Singapur Irak Kazakistan ve Vietnam’da satış ofisleri bulunduğunu anlatan Alper Peker, 160 ülkeye ihracat yapar hale geldiklerini belirterek “Bu yılki hedef pazarımız ise Hindistan ve Afrika. En son Fransa’nın denizaşırı tek toprağı Yeni Kaledonya’ya bile mal gönderdik” dedi. Peker İstanbul, ABD ve Çin’deki üretim tesislerinde toplam 950 kişi çalıştığını da sözlerine ekledi.


Bugün jeneratör satan yarın klimacı oluyor 

35 yılın verdiği deneyimle pazar lideri olduklarını belirten Peker, pazarda 25’e yakın oyuncu olduğunu belirterek merpenaltı üretimden yakındı. Peker “Merpenaltı üretim yapanların servis hizmeti yok. Bugün jeneratör satan yarın klimacı oluyor. Oysa biz jeneratörcüyüz ve jeneratörcü kalacağız. Bizde 30 yıllık ürünün bile yedek parçası bulunur. Her ilde servisimiz mevcut. ‘Jeneratörden memnunsanız sizin, değilseniz bizim’ diyoruz” diye konuştu. Aksa Pazarlama Yönetmeni Ergün Yılmaz da merpenaltı üretimin doğurduğu sonuçlara dikkat çekerek “Bazı hastanelerin yoğun bakımlarından kötü haberler geliyor” dedi.

 

Güneş enerjili jeneratör geliyor 

Aksa olarak Ar-Ge çalışmalarına devam ettiklerini anlatan Genel Müdür Alper Peker “Şu anda güneş enerjisi santralleriyle uyumlu hibrit jeneratörler ile sessiz çalışan jeneratörler üzerinde çalışmalarımız sürüyor. Güneş enerjisinde prototipi yaptık. Baz istasyonlarında kullanılacak güneş enerjili jeneratörler için çalışmalar sürüyor” dedi.


Star / Yaşar Kızılbağ