29 / 03 / 2024

Çambaşı Yaylası'na tatil köyü yapılacak!

 Çambaşı Yaylası'na tatil köyü yapılacak!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yaptığı açıklamada, 940 yatak kapasiteli tatil köyü ve otel yapılması amacıyla Çambaşı Yaylası'nda yedi ayrı parselin turizm amaçlı yatırım yapılmak üzere tahsis edildiğini söyledi...


Doğal güzelliği, bol oksijenli havasının yanı sıra denize en yakın kayak tesisiyle 77 obaya sahip 2 bin yıllık Çambaşı Yaylası'na tatil köyü yapılacak. 


Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yaptığı açıklamada, 940 yatak kapasiteli tatil köyü ve otel yapılması amacıyla Çambaşı Yaylası'nda yedi ayrı parselin turizm amaçlı yatırım yapılmak üzere tahsis edildiğini söyledi. 


Çambaşı Yaylası'run daha önce Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm alam olarak ilan edildiğini anımsatan Vali Balkanlıoğlu, şöyle konuştu: "Toplam 72 obası bulunan, yeşilin en güzel tonunun sergilendiği doğal güzelliği, konaklama tesisleri ve yayla turizmin gelişmesi ile daha da önemli bir bölge haline gelen Çambaşı Yaylası, Karadeniz Bölgesi'nin en cazip noktalarından biri olacak. Sadece Türkiye'den değil dünyanın değişik bölgelerinden gelen insanların ilgi odağı olan ve özellikle Körfez ülkelerinden yoğun talebin olduğu Çambaşı Yaylası'nda konaklama, ulaşımdaki eksikliklerin giderilmesi ve kayak merkezinin faaliyete geçmesiyle, yayla turizmine büyük katkı sağlanacak." 


Ankara Son Söz