28 / 03 / 2024

Burak Aydın: Turizmde tanıtım ve pazarlama atağına geçildi!

 Burak Aydın: Turizmde tanıtım ve pazarlama atağına geçildi!

Mevcut pazarların yanı sıra, Rusya, Uzakdoğu, Güney Amerika gibi hedef pazarlarda tanıtım ve pazarlama atağına geçildiğini kaydeden BW PLUS The President Hotel Satış Müdür Yardımcısı Burak Aydın konu ile ilgili açıklama yaptı.


Mevcut pazarların yanı sıra, Rusya, Uzakdoğu, Güney Amerika gibi hedef pazarlarda tanıtım ve pazarlama atağına geçildiğini kaydeden BW PLUS The President Hotel Satış Müdür Yardımcısı Burak Aydın, şunları söyledi: 

“İstanbul turizmi, geçtiğimiz yıl tarihinde rekor bir seviyeye ulaşarak, 10 milyon turist sayısını geçti. Bu yılın ilk 5 ayında, bir önceki yılın aynı tarihlerine bakıldığında, turist sayısında artış olmasına rağmen, artan yatak arzı nedeniyle, otellerde geçmiş yıllardaki doluluk oranları yakalanamadı. Sektör temsilcileri, mevcut pazarların yanı sıra, Rusya, Çin, Güney Amerika gibi hedef pazarlarda atağa geçerek, daha fazla turistin İstanbul’a gelmesini hedefliyor” dedi. 

Son yıllarda Rusya’dan kültür turizmi için İstanbul’a gelen turist sayısında artışın olduğunu belirten Burak Aydın, aynı ilginin Çin başta olmak üzere Uzakdoğu ülkelerinden de yaşandığını, ilerleyen dönemlerde bu pazarda daha ciddi bir sıçrama beklendiğini söyledi. 


Günübirlik kiralık daireler, sektöre zarar veriyor 


Günübirlik kiralık dairelerin kontrol altına alınması gerektiğinin altını çizen Burak Aydın, şunları vurguladı: “Kayıt dışı olan bu daireler, sektörümüze ciddi zarar veriyor. Eğer bu dairelerde günübirlik kiralama yapılmaya devam edilecekse; kayıt altına alınmaları, vergi ödemeleri ve diğer koşulları yerine getirmeleri gerekmektedir” diye konuştu. 

Ülkemizdeki otellerin hizmet kalitesi, kalifiye insan kaynağı ve fiziki yapısıyla, dünya standardının üzerinde olduğunu anlatan Burak Aydın, “Türkiye olarak, dünya turizminde adımızdan başarıyla söz ettiriyoruz. Bu başarının sürdürülebilir olması noktasında, hizmet kalitemizi arttırarak devam etmeliyiz. Zira, kayıt dışı evlerde olabilecek olumsuzluklar, anında sektörümüze uluslararası arenada darbe vurabilir. Gerekli tedbirlerin alınması kaçınılmazdır” dedi. 


Taksiler, sektörün kanayan yarasıdır 


Turistlerin, en çok taksilerden şikayet ettiğini ve İstanbul’a gelen turistlerin genellikle taksiye fahiş fiyat ödemek durumunda kalabildiğini belirten Burak Aydın, konuşmasına şöyle devam etti: “Bir turist, İstanbul’a gelmeden önce, ‘Taksiye dikkat et, fahiş para alabilir’ uyarısını bilerek gelmektedir. Ne yazık ki, halen taksilerde bir standart oluşmamıştır. Dürüst olmayan bir grup taksiciler, turizm sektörünün kanayan yarasıdır” şeklinde konuştu.