28 / 04 / 2024

Turizm ne durumda

Türkiye Otelciler Federasyonu 2015 sezonundan umutlu!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Türkiye'nin bu yıl turizmde yüzde 6'lık bir artış yakaladığını belirterek, "Çevremizdeki bazı olumsuzlukların Türkiye içine sirayet etmemesi durumunda 2015 sezonunda da çok büyük bir sorun yaşayacağımızı tahmin etmiyorum" dedi.

Turizmde tatil yoğunluğu yaşanıyor!

Ramazan Bayramı tatiline sayılı günler kaldı. Turizmde tatil yoğunluğu yaşanıyor. Kimisi memleketine kimisi de tatil bölgelerine gitmek için şimdiden plan yapmaya başladı. Yetkililer ise yolda kalmak istemeyen vatandaşları uyardı.

Burak Aydın: Turizmde tanıtım ve pazarlama atağına geçildi!

Mevcut pazarların yanı sıra, Rusya, Uzakdoğu, Güney Amerika gibi hedef pazarlarda tanıtım ve pazarlama atağına geçildiğini kaydeden BW PLUS The President Hotel Satış Müdür Yardımcısı Burak Aydın konu ile ilgili açıklama yaptı.

Yüzen kentler turizmin yeni umudu oldu!

Türkiye kıyıları, yaklaşık 5 bin yolcu kapasiteli dev gemilerin uğrak rotası oldu. İstanbul, Kuşadası ve İzmir başta olmak üzere ülkeye kruvaziyer gemilerle 2,2 milyon turist giriş yaptı.

Turizmin ilk 5 hedefi 5 yıl önce gerçekleşecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yedi yıl önce hayata geçirilen Türkiye Turizm Stratejisi 2023'ün ikinci kademesini oluşturan "Eylem Planı 2014-2018"i hazırladı. Turizmin ilk 5 hedefi 5 yıl önce gerçekleşecek.