19 / 03 / 2024

TOKİ'den aylık 550 TL'ye ev sahibi olma fırsatı!

 TOKİ'den aylık 550 TL'ye ev sahibi olma fırsatı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), birçok şehirde dar gelirli vatandaşlar için aylık 550 TL'den başlayan taksitle konut satışı yapıyor. Birçok şehirde satışa çıkan konutlar için çekiliş ve kura şartı bulunmuyor.


Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), alt ve orta gelirli vatandaşlar için birçok ilde konut satışı yapmaya devam ediyor. Takvim'de yer alan habere göre; ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar 10 bin TL peşinatla ayda 550 TL taksit ödeyerek hayallerine kavuşabilir. Satışa sunulan konutlar için çekiliş ve kura şartı da bulunmuyor.


TOKİ'nin kurasız konut satışı kampanyasına başvurmak isteyen adaylar,  TOKİ  kurasız konut satışı başvuru şartlarını araştırmaya başladı.


TOKİ Başkanlığı yapılan açıklamada kurasız konut ödeme bilgilerini de açıkladı. Kuralsız ve çekilişsiz gerçekleştirilecek çekiliş, ilk olarak Ankara'da yapılacak. Uygun fiyatlı konut satışı alabilmek için yüzde 15 peşinat ödenmesi yeterli olacak. Geri kalan tutar ise, aylık kira bedeli gibi ödenecek.


HANGİ ŞEHİRLERDE TOKİ KONUT SATIŞI VAR? 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ile kurasız TOKİ konut satışı yapılacağı duyuruldu. TOKİ Başkanlığı, tarafından yapılan açıklamaya göre konutların fiyatı 115 bin TL'den başlıyor.


Ayrıca, müşterilere 180 ay vade ve aylık 565 TL taksit ödeme planları gibi cazip şartlar da sunuluyor. TOKİ alt gelir grubuna vereceği kurasız konut projesini 2+1 özellikli daireler için yapacak. TOKİ Başkanlığı'nın yaptığı duyuruda, ödemenin uygun oluşu TOKİ'den konut almak isteyen vatandaşları sevindirdi.

TOKİ'DEN AÇIK KONUT SATIŞ DUYURUSU 

Kurasız açık satış konut satışlarının Kırıkkale Yuva Projesinden yapılacağı bilgisi paylaşıldı. TOKİ Başkanlığı bu projeden toplam 251 adet ev satışını kurasız olarak gerçekleştirecek. TOKİ kurasız konut başvurusu hangi banka üzerinden yapılacak araştıran vatandaşlar için duyuruda şu bilgiler paylaşıldı; "Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca 251 adet konut; ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile 30 Kasım 2020 - 31 Aralık 2020 tarihleri arasında Açık Satışa sunulacaktır." denildi. Kurasız konut satışı başvuru önceliğine göre yapılacak.


KURASIZ KONUT SATIŞI ÖDEME TABLOSU 

TOKİ Başkanlığı yaptığı açıklamada 251 konutun tamamını 2+1 olarak satışa sunacak. Kurasız konutların büyüklüğü 75 metrekare olarak açıklanırken, TOK Başkanlığı bu konutların net olarak 59 metrekare olduğunu da duyurdu. Kurasız konut satışlarının 115 bin TL ile 154 bin TL arasında değiştiğini duyuran TOK başkanlığı, taksitlerin 565TL gibi rakamlardan yapıldığını da açıkladı.


TOKİ Konut Başvurusu Nasıl Yapılıyor 

TOKİ konut başvuruları; Ziraat Bankası ve Halk bankası şubelerinden gerçekleştirilecek. Son tarih ise 31 Aralık 2020. Alıcılar, açık satışın başladığı günden itibaren yüzde 10 – 12 – 15 ve yüzde 25 peşinat seçeneklerinden yararlanabilirler. Öte yandan 96 aydan 240 aya kadar vade seçenekleri de bulunuyor.


TOKİ Başvurusu İçin Gereken Şartlar.,


18 yaşından büyük olması,


Vatandaşlık kimlik numarası,


Türk vatandaşı olması,


Fotoğraflı nüfus cüzdanı


TOKİ'DEN NASIL EV SAHİBİ OLUNUR, BAŞVURU NASIL YAPILIR? 

TOKİ'den ev sahibi olmak ve konut satın almak isteyen vatandaşların http://www.toki.gov.tr/ internet sitesi üzerinden yayımlanan ilanlara ulaşarak, ilanın başvuru şartlarını inceledikten sonra belirlenen peşinatı Halkbank ya da Ziraat Bankası'na yatırması gerekiyor. TOKİ'nin belirlediği tarihlerde başvuru formu ve peşinat olarak yatırılan tutarın dekontu ile başvurması yeterli.

TOKİ AÇIK SATIŞ DUYURULARI 

TOKİ açık satış nedir araştıranlar için TOKİ'nin web sitesinde bulunan çekiliş ve kura olmadan alınan ev ilanlarını kapsıyor. Açık satış duyuruları TOKİ tarafından 6 ayda bir duyurulsa da bu durum talebe göre değişiklik gösterilebiliyor. Eğer talep çok olursa açık satış duyurusunun süresi kısalabiliyor.

TOKİ AÇIK SATIŞLARI NASIL YAPILIR? 

TOKİ'nin yaptığı açık satış duyurularına başvuranlar başvuru sırasına göre, eğer başvuru şartlarını sağlıyorsa ev sahibi olabiliyor. İlk başvuruda bulunan ve şartları sağlayan vatandaşın en sahibi olduğu TOKİ açık satış başvuruları Halkbank ve Ziraat Bankası üzerinden yapılıyor. TOKİ açık satış başvurularında peşinat ne kadar araştıranlar için, peşinat durumu net olmadığını ve projenin durumuna göre yüzde 10 ile yüzde 25 arasında değiştiğini belirtelim. Açık satışlarda geriye kalan tutar ev ve iş yerine göre vade sayısında değişiklik gösterilerek ödeniyor. TOKİ’den açık satışla ev alan bir kişi 240 ay vade ile ödeme yapabilirken, iş yeri alan bir kişi 60 aya kadar vadeli ödeme yapabiliyor.

TOKİ'DEN İHALE YÖNTEMİ İLE EV SAHİBİ OLMA 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) birçok vatandaşımızı çekilişsiz ev sahibi yapacak. TOKİ'den çekilişsiz ev sahibi nasıl olunur sorusunun cevabını merak eden vatandaşlar için TOKİ'den bilgi geldi. TOKİ kurasız daire alma imkanı için "Açık Artırma Yöntemi" yapacağını belirtti. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın ihale yöntemi ile ev satışı nasıl gerçekleşiyor


TOKİ Başkanlığı'nın ihale ile satışa çıkardığı konutlara ise vatandaşlar ihalenin düzenlenmeden önce başvuruda bulunarak ihaleye katılırlar. İhalede satılan evlere en yüksek teklifi veren vatandaşlar evleri almaya hak kazanıyorlar.



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016