28 / 03 / 2024

TOKİ Şanlıurfa Maşuk 5. etap çalışmaları hızlandı!

 TOKİ Şanlıurfa Maşuk 5. etap çalışmaları hızlandı!

6 bin 307 konuttan meydana gelen TOKİ Şanlıurfa Maşuk projesinde 5’inci etaptaki çalışmalar hızlandı. Bölgedeki konutların sonbaharda sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.


Konut projelerini az katlı planda yatay mimari anlayışla şekillendiren TOKİ’nin Şanlıurfa Maşuk’ta yürüttüğü toplam 6 bin 307 konutluk yeni yerleşim projesinde 5’inci etap çalışmaları kesintisiz sürüyor. 1.624 konuttan oluşan 5’inci etapta, bölgenin geleneksel yaşam alışkanlıkları ile mimari çizgisi, projenin temel hareket noktalarını oluşturuyor.  TOKİ  Dergi’de yer alan habere göre; az katlı planda inşa edilen konutlar, Şanlıurfa’nın iklim ve kültürü dikkate alınarak geniş balkonlu tasarlanıyor ve konut blokları arasındaki mesafenin arazi yapısı elverdiğince geniş olması gözetiliyor. Şanlıurfa’da yapılacak diğer kentsel tasarım çalışmaları açısından örnek niteliğinde olan uygulamanın iki kısım halinde planlanan 5’inci etabında, ilk kısımda 982, ikinci kısımda ise 642 konut yer alıyor. Bölge sakinlerinin farklı daire büyüklüğü talebi dikkate alınarak tasarlanan konutlarda, 75 metrekare ile 145 metrekare arasında değişen 1+1,2+1 ve 3+1 planlı daireler yer alıyor.


YAŞAYAN BİR MAHALLE

Sosyal dokuyu ve mahalle kültürünü gözeten bir anlayış içinde şekillendirilen projede, okuldan camiye, ticaret merkezinden büfeye çeşitli sosyal donatı alanları yer alıyor. Projenin çevre düzenlemelerinde ise sürekli yaşayan, sosyal iletişime katkı sağlayacak canlı bir mahalle ortamının oluşması gözetiliyor.


Yerleşim alanında, konut sakinlerinin daha kaliteli zaman geçirebilmeleri için fitness, oturma ve çocuk oyun alanları ile bölge ikliminde ferahlık sunan geniş balkonlu sosyal alanlar bulunuyor. Yaya odaklı sokak planlamasının yapıldığı son etapta, 300 kişilik cami, günlük ihtiyaçların karşılanabileceği dükkânlardan oluşan ticaret merkezi ile 707 araç kapasiteli otopark bulunuyor.


DÜKKÂNLAR YAZIN, KONUTLAR SONBAHARDA TESLİM

İlk 3 etaptaki toplam 3 bin 319 konutta yaşam başlarken, 4’üncü etaptaki 1.364 konut ve 106 dükkân mayıs ve haziran aylarında hak sahiplerine teslim edilecek. 5’inci etaptaki 1.624 konutun teslimi için ise sonbahar öngörülüyor.



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Satışa çıkacak projeler