29 / 03 / 2024

TOKİ Malatya Yeşilyurt 383 konutun ihalesi yapıldı!

 TOKİ Malatya Yeşilyurt 383 konutun ihalesi yapıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında, Malatya’nın Yeşilyurt İlçesi Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nde inşa edilecek 383 adet konutun ihalesi dün yapıldı.


 


Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile Yeşilyurt Belediyesi arasında “Malatya Yeşilyurt İlçesi Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi”ne ait protokol, 10 Mayıs 2017'de imzalandı.


TOKİ tarafından, “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında, Malatya’nın Yeşilyurt İlçesi Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nde hayata geçirilecek olan 383 adet konutun ihalesi dün yapıldı.


Yapılan ihale kapsamında 6 dükkan, cami, mahalle odası ve okuma odası ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi de bulunuyor.


Projede, yükseklikleri zemin+4 ve zemin+6 olan konutların 4’ü 1 oda 1 salon, 171’i  2 oda 1 salon, 208’i ise 3 oda 1 salon planında hayata geçirilecek. 


 Proje çerçevesinde ekonomik ömrünü tamamlamış konutların bulunduğu ve yeterli sosyal donatısı bulunmayan 42 bin metrekarelik alanda “yerinde dönüşüm” esas alınarak, hak sahiplerine nitelikli bir yaşam alanı oluşturulması planlanıyor.


 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016