19 / 04 / 2024

TOKİ Hasankeyf Konutları için 2 bin başvuru alındı!

TOKİ Hasankeyf Konutları için 2 bin başvuru alındı!

TOKİ'nin tarihi Batman Hasankeyf'e yapmayı planladığı konutlara ilçe sakinleri hucüm etti. Yeni konutlar için 2.000 kişi başvurdu...


Toplu Konut İdaresi'nin Hasankeyf'in yeni yerleşim birimine yapmayı planladığı yeni konutlar için 2.000 kişi başvurdu. Müracaatların bitimine bir gün kala iki bin kişinin konutlara başvurduğunu söyleyen Belediye Başkanı Abdulvahap kusen, "Yeni yerleşim yerine 700 başvuru beklerken, 2.000 kişinin müracaatta bulunmasısürpriz oldu" dedi.


MÜRACAATA GÖRE KONUT

Raman eteğindeki Hasankeyf'in yeni yerleşim yerine Toplu Konut İdaresi'nin yapmayı planladığı örnek konutlara Hasankeyfliler akın etti. Müracaatların bitimine bir gün kala iki bin kişinin konutlara başvurduğunu  belirten Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, "Üç bin nüfuslu ilçemizde TOKİ'nin yapmayı hedeflediği konut sayısı 700'dü. Ancak son günlerde ilçe dışında oturanların da mürcaatları sayıyı üçe katladı. Bu kadar müracaatın olmasını beklemiyorduk.  TOKİ  mürcaata göre konut yapacak" dedi.


ÇEVREDEN DE MÜRACAAT

Hasankeyf'ten göç eden ailelerin de konut için müracaatta bulunduğu yeni yerleşim yerine planlanan konutların metrekaresinin kalabalık nüfuslu ailelere göre planlanacağını kaydeden Başkan Kusen, sözlerini şöyle sürdürdü; "Hasankeyf'ten büyük şehirlere giden ailelerin de müracaatta bulunmaları bizi elbette sevindiriyor ancak Hasankeyfli kadar çevreden de çok sayıda kişinin yeni konutlar için başvuruda bulunduğunu öğrendik. Yarın kayıtlar sona erecek. Kesin sayı netleşmiş olacak. Şu ana kadar 2.000'nin üzerinde müracatın yapılması bizim için sürpriz oldu."



Batman Çağdaş



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016