28 / 03 / 2024

TOKİ Ankara'da 10 bin peşinatla konut satıyor!

 TOKİ Ankara'da 10 bin peşinatla konut satıyor!

10 bin lira peşin, 120 aya varan vade seçenekleriyle, 99 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulan konutların başvuruları 22 Eylül 2014 (Pazartesi) tarihinde başladı. Konutlar kura yöntemiyle alıcıya sunulacak.


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) piyasa koşullarında konut sahibi olamayan vatandaşlarımız için Başkent Ankara’da 338 konutu satışa çıkardı. 10 bin lira peşin, 120 aya varan vade seçenekleriyle, 99 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulan konutların başvuruları 22 Eylül 2014 (Pazartesi) tarihinde başladı. Konutlar kura yöntemiyle alıcıya sunulacak.


Konut açığını ürettiği çağdaş ve nitelikli yapılarla karşılayan TOKİ, sosyal donatılarıyla birlikte inşa ettiği projelerle modern yaşam alanları sunuyor. TOKİ, Kentsel Dönüşüm projeleriyle Başkent’in yükselen değeri konumundaki Altındağ Başpınar’da 338 konutu satışa çıkardı. Konutların başvuruları 22 Eylül – 24 Ekim 2014 tarihleri arasında kabul edilecek.


Kira öder gibi taksitlerle satılacak


Kira öder gibi taksitlerle ev sahibi olma fırsatı sunulan projede konutlar, 10 bin lira peşin ve 619 liradan başlayan ödeme seçenekleriyle, 99 bin liradan başlayan fiyatlarla alıcıya sunuldu. 99 metrekare büyüklüğünde 158 adet 2+1 niteliğindeki konut 99 bin liradan, 124 metrekare büyüklüğündeki 180 adet 3+1 niteliğindeki konut ise 125 bin 937 liradan başlayan fiyatlarla satılıyor.


24 Ekim son gün


Konutlar için başvurular Halk Bankası’nın yetkili şubeleri tarafından 22 Eylül - 24 Ekim 2014 tarihleri arasında kabul edilecek.  Konutların kuraları da 31 Ekim 2014 tarihinde çekilecek.


Söz konusu müracaatlar; Şehit aileleri, maluller ile bunların dul ve yetimlerinin (Emekli Sandığı’ndan hak sahibi belgesi olan ve daha önce şehit ailelerine, maluller ile dul ve yetimlerine açılan faizsiz konut kredisinden yararlanmamış olanlar) başvuruları, İstiklal Savaşı Gazisi, Kore Gazisi, Kıbrıs ve Vatani Hizmet Gazilerinin başvuruları,  en az yüzde 40 özürlü vatandaşların ve diğer konut alıcı adayların başvuruları olmak üzere 4 ayrı kategoride kabul edilecek.


Şehit aileleri, maluller (terör, harp ve vazife malulleri) ile dul ve yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı tanınacak, ancak bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirlenecek. İstiklal Savaşı Gazisi, Kore Gazisi, Kıbrıs ve Vatani Hizmet Gazilerine ve en az yüzde 40 engelli vatandaşlara konut sayısının yüzde 5’i olarak ve kura ile hak sahipleri belirlenecek. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri, diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacak.


TOKİ 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016