25 / 04 / 2024

Sarayköy Belediyesi 410 konut için TOKİ ile el sıkıştı!

Sarayköy Belediyesi 410 konut için TOKİ ile el sıkıştı!

Sarayköy Belediyesi, ilçedeki toplu konut ihtiyacını karşılamak için TOKİ ile anlaşma yaptı. Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, içerisinde 410 konut, sosyal donatı alanları ve ticaret merkezlerinin bulunduğu konut projesi için vatandaşlardan başvuru almaya başladıklarını duyurdu.


Sarayköy Belediyesi, ilçedeki toplu konut ihtiyacını karşılamak için TOKİ ile anlaşma yaptı. Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, içerisinde 410 konut, sosyal donatı alanları ve ticaret merkezlerinin bulunduğu konut projesi için vatandaşlardan başvuru almaya başladıklarını duyurdu.


Sarayköy Belediyesi, her alanda gelişen ilçenin toplu konut ihtiyacını gidermek için dev bir adım attı. Başkan Ahmet Necati Özbaş öncülüğünde ilçeye modern konutlar kazandırılması için başlatılan çalışmalar olumlu sonuç verdi. TOKİ ile yapılan görüşmelerin ardından sadece Sarayköy'ü değil, tüm Denizli'yi heyecanlarından haberi Başkan Özbaş verdi ve TOKi ile birlikte içerisinde 410 konutun ve sosyal donatıların bulunduğu Toplu Konut Projesi'ni Sarayköy'de hayata geçireceklerini ve bu konutlar için kesin başvuruları almaya başladıklarını duyurdu.


Kira öder gibi


Toplu konut projesinin Sarayköy için çok önemli olduğunu ve bu projeyi başlatmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Özbaş, "Sarayköyümüz bölgemizin en hızlı gelişen merkezlerinden biri. Her yönüyle güçlü bir kalkınma hamlesi içerisinde olan ilçemizde en önemli konulardan biri de vatandaşın konut sahibi olmasıydı. Bu kapsamda uzun zamandır üzerinde çalıştığımız, TOKİ ile müzakere ettiğimiz Toplu Konut Projesi'ni başlattık. Toplu Konut İdaresi ile yaptığımız görüşmelerin ardından ilçemiz Trafo Mahallesi'nde bulunan ikisi hazineye, biri de belediyeye ait olan arsaların konut yapımı için bu kuruma devredilmesini sağladık ve bu alan üzerinde proje çalışmalarına başlattık. İnşallah burada içerisinde 410 konut ile birlikte sosyal donatı alanlarının, ticaret merkezlerinin, okul, cami, yeşil alan ve çocuk oyun alanlarının bulunduğu yeni bir yaşam alanı oluşturulacak. Vatandaşlarımız çok uygun şartlarla, kira öder gibi modern yapılaşması ve çevre düzenlemeleri ile dikkat çeken evlere sahibi olacaklar" diye konuştu.


İki farklı seçenekte


Toplu Konut Projesi'nin her safhasında ilçede yaşayan vatandaşların fikrinin alındığını belirten Başkan Özbaş, "Bu önemli projeye başlarken dikkat etmemiz gereken önemli hususlar vardı. Sarayköy dedelerin ve torunların bir arada yaşadığı, aile bağlarının çok güçlü olduğu bir ilçe. Bu sebeple ilçemizin sosyo- kültürel yapısını göz önünde bulundurarak konut inşa etmemiz gerekiyordu. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl yaptığımız ön talep toplama işlemleri bize oldukça yardımcı oldu. Yapılan değerlendirmeler sonucunda vatandaşlarımızın daha çok 2 1 ve 3 1 şeklindeki daireleri tercih ettiğini belirledik ve projemizi de buna uygun şekilde yaptık" dedi.


Son başvuru tarihi 27 Ocak


Kesin başvuruların 27 Ocak'ta sona ereceğini belirten Özbaş, şöyle devam etti: "Bu proje, ilçemiz için, vatandaşlarımız için çok önemli bir fırsat sunuyor. Herkes kendi bütçesine uygun bir ödeme planını tercih ederek ev sahibi olabilecek. Başvuruları 27 Ocak 2017 Cuma gününe kadar Sarayköy Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nde almaya devam edeceğiz. İlçemizin gelişime açık ve hakim bir noktasında hayata geçirilecek olan bu projeden tüm vatandaşlarımızın faydalanmasını arzu ediyoruz. İnşallah yakında konutların temellerini atacağız ve çok kısa bir zaman içerisinde sahiplerine yani vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Ben bu konut projemizin ilçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.

İnanıyorum ki, hem şu ana kadar hizmete sunduğumuz yatırımlar, hem de yapacak olduğumuz projelerle, ilçemiz marka bir kent, vizyon bir ilçe olacak. Sarayköy herkesin yaşamayı ve yaşlanmayı istediği bir cennet olacak."


2 1 dairelere kimler başvurabilir?


T.C. vatandaşı olanlar,

Denizli nüfusuna kayıtlı olanlar veya Sarayköy'de son 1 yıldan az olmamak şartıyla ikamet ediyor olanlar

Kendisine, eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe köy evi ve işyeri hariç) olmayanlar

Toplu Konut İdaresi'nden konut satın almamış olanlar ve Toplu Konut İdaresi'nden konut kredisi kullanmamış olanlar

25 yaş ve üzerinde olanlar (eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.)

Aylık hane halkı geliri en fazla net 3.200 TL olanlar (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 3.200 TL olması gerekmektedir.)

Ayrıca bir hane halkı adına (yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına) yalnızca bir başvuru yapabilecek olup 2 1 daire seçenler aylık 369 TL'den başlayan fiyatlarla ödeme yapabilecekler.


3 1 dairelere başvuru için gerekli evraklar


Nüfus cüzdanı fotokopisi (Nüfus cüzdanı aslı kontrol edilecektir)

İl/İlçe Nüfus Müdürlüğü'nden onaylı vukuatlı nüfus kaydı ile adrese dayalı kayıt sistemine göre alınacak olan ve Sarayköy ilçe sınırları içerisinde son 1 yıldır ikamet ettiğini kanıtlayacak belge.

Yukarıda yer alan belgeler dışında gerekli görüldüğünde ek belgeler istenebilir.


2 1 dairelere başvuru için gerekli evraklar


Nüfus cüzdanı fotokopisi (Nüfus cüzdanı aslı kontrol edilecektir.)

İl/İlçe Nüfus Müdürlüğü'nden onaylı vukuatlı nüfus kaydı ile adrese dayalı kayıt sistemine göre alınacak olan ve Sarayköy ilçe sınırları içerisinde son 1 yıldır ikamet ettiğini kanıtlayacak belge

Hane halkı gelirinin en fazla net 3.200 TL olduğunu kanıtlayan gelir belgesi

Başvuru sahibi evli ise kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarından çalışan varsa kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının ayrı ayrı gelirini kanıtlayan belge (Tabi olarak çalıştıkları sosyal güvenlik kurumlarından çalıştığına dair alınan belgeler ile maaş bordroları, maaş belgeleri vb.)

Başvuru sahibi, eşi veya velayeti altındaki çocuklarından herhangi biri çalışmıyorsa Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan çalışmadığına dair belgeleri, eksiksiz olarak ibraz edecektir.

Yukarıda yer alan belgeler dışında gerekli görüldüğünde ek belgeler istenebilir.


3 1 dairelere kimler başvurabilir?


T.C. vatandaşı olması

Kendisine, eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe köy evi ve işyeri hariç) olmaması

Toplu Konut İdaresi'nden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresi'nden konut kredisi kullanmamış olması Bir hane halkı adına (yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına) yalnızca bir adet başvuru yapılması gerekmektedir.


Yeni Asır





Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Yeni konut projeleri