29 / 04 / 2024

İpsala TOKİ Konutları'nda anahtar teslimleri yapıldı!

İpsala TOKİ Konutları'nda anahtar teslimleri yapıldı!

İpsala TOKİ Konutları'nda anahtar teslimleri yapıldı.İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman ve İpsala SYDV Müdürü Sevgi Çolak'ın katıldığı anahtar tesliminde İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz " Kura çekiminde söylediğim gibi sizler için bugün çifte bayram.



Roman  TOKİ  Konutlarında sözleşmedeki şartları yerine getirmeyen vatandaşların boşalttığı daireler için geçtiğimiz haftalarda noter huzurunda gerçekleşen kura sonucunda belirlenen hak sahiplerine anahtarları teslim edildi. 


SİZLERE DAHA İYİ YAŞAM KOŞULLARI SUNARIZ DİYE PROJELER ÜRETİYORUZ 


İpsala Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre; İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman ve İpsala SYDV Müdürü Sevgi Çolak'ın katıldığı anahtar tesliminde İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz " Kura çekiminde söylediğim gibi sizler için bugün çifte bayram. Belki asıl bayramı bugün yapacaksınız. Şimdi bakıyorum, bazı insanlarla göz göze geliyoruz konuşurken, o insanların benden daha önceden bana da ev verin dediklerini, başımı sokacak bir evim olsun, bir yuvam olsun dediğini biliyorum. Bugün o kişilere anahtar verecek olmak gerçekten bizleri gururlandırıyor. İpsala'da 2 yıl önce başlayan, 2011 yılı sonunda başlattığımız vatandaşlarımızı konut sahibi yapma projemiz, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde tüm Türkiye'de başlatılan ve İpsala'da da layıkıyla uygulanan projemizde İpsala'da çağdaş standartlara sahip evde oturamayan roman vatandaşlarımız kalmayacak" dedi. 


Gürbüz, konuşmasının devamında ," Sizlerin daha iyi şartlarda yaşamınızı sağlamalıyız. Biliyoruz, girdiğimiz zaman içimiz kan ağlıyor. Belki gözyaşlarımızı içimize akıtıyoruz. Ben, bir kısmınızın evine girdim. Gerçekten çok ağır şartlarda yaşıyorsunuz. Bunu nasıl ederiz de düzeltiriz, nasıl ederiz de sizlere daha iyi yaşam koşulları sunarız diye projeler üretiyoruz. Bundan sonra da üreteceğiz" ifadelerini kullandı. 


İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, TOKİ Konutlarında evleri olan vatandaşları evlerinde oturmaları, aidatları ve taksitleri ödemeleri konusunda uyardı. 


Gürbüz, TOKİ Konutlarından evleri teslim alanların, oturdukları ruhsatsız, tapusuz, insani koşullara uygun olmayan evlerinin yıkılacağını kaydetti. 


TEMEL ATMA TÖRENİNDEN, ANAHTARLARI TESLİM EDENE KADAR HEP YANINIZDA OLDUM 


İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman yaptığı konuşmada "Mübarek Ramazan Ayını sizlerle güzel ve mutlu bir şekilde yaşadık. Çoğunuz iftarlarımıza katıldı. Katılımızdan dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Cenab- ı Allah bir daha ki Ramazan'a hep birlikte girmeyi nasip eylesin. 


Bu güzel çifte bayramın sevincini sizlerle birlikte yaşıyoruz. Ben roman vatandaşlarıma gerçekten çok ama çok önem veriyorum. İlçemize katma değer katan, ilçemizin roman vatandaşları olmazsa olmazın bir tanesidir. 

Çünkü, bölgemizde, ilçemizde birçok yapılan işte el emeğiyle çalışarak değer veriyoruz, katma değer kazandırıyoruz "dedi. 


Gelişen teknolojiyle insan gücüyle yapılan çalışmaların her geçen kül azalmakta olduğunu kaydeden Kerman," Bugüne kadar 4 ay içerisinde yaptığımız çalışmaların çoğu hep roman vatandaşlarımızın daha uygar, daha sosyal faaliyetlerinin iyi olması adına yapılan çalışmalardır." dedi. 


Kerman konuşmasını "Belediye Başkanı seçeceğiniz dönemde de söz vermiştim. Dedim ki, Yeni Mahalle'deki kurutulması gereken bataklığı kurutacağımıza söz verdik. Şuanda kurutma çalışmaları hemen hemen yarı olmuş vaziyette. Biz bugüne kadar Allah'ın izniyle bitirirdik ama aşırı yağışların olması dolayısıyla ve kamyonlar başka yerlere döküm yaptı, çalışmalar biraz yavaşladı. Şuanda 192 tane Roman TOKİ Konutlarının yukarıya yapılmasında Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan talimatlarını bizzat şahsıma söyledi. Bundan dolayı temel atma töreninden, anahtarları teslim edene kadar hep yanınızda oldum, inşaatları bizzat takip ettik" diyerek sürdürdü. Tek amaçlarının roman vatandaşların daha iyi, daha uygar ve daha güzel olan yerlere yerleştirmek olduğunu belirten Belediye Başkanı Mehmet Kerman, "Bu oldu, gerçekleşti. Bu bataklık içerisinde, kurbağa, fare, yılan ve tilkilerin içerisinde yaşayanlara Allah öncelikle sabır versin. Yüce Rabbim'e dua ediyorum. Sizi biran önce oradan kurtaracağım. Ama bundan dolayı öncelikle sizlerin bana destek vermesi lazım. Siz bana destek verirseniz, ne kadar arkamda olursanız, ne kadar güç kuvvet verirseniz Allah'ın izniyle o kadar çok çabuk oradan sizi kurtaracağım. Namus ve Şeref sözü veriyorum, hepinizin huzurunda. Bu çok önemli bir yemindir. Kimse namusunun üzerine söz veremez. Ben veriyorum, neden? Kendime güveniyorum. Ama öncede size güveniyorum. Siz bana destek vermezseniz bunların hiçbirini gerçekleştiremeyiz. Eğitiminden, kültüründen, okuluna, her şeyine varıncaya kadar ben sizin sosyal gelişiminizi üzerime aldım. Bunun örneklerini de size gösterdim" ifadelerini kullandı. Kerman , hak sahiplerinin evde oturma şartına uymaları gerektiğini vurgulayarak, "Eğer evde oturmazlarsa yeniden tespit edilir, evleriniz yeniden ihtiyaç sahibi olana tekrar verilir. Şuanda yapılan bu kura çekilişinde 49 vatandaşımız kuraya tabi oldu. Bunlar gerçekten de eve ihtiyacı olan vatandaşlar" dedi. Kerman , kış ayına girmeden önce, apartmanda oturma , komşuluk hakları konusunda toplantılar yapacaklarını kaydetti. Konuşmaların ardından, İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman ve İpsala Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Sevgi Çolak tarafından hak sahiplerine evlerinin anahtarları verildi. 


Trakya Gazetesi 




Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Satışa çıkacak projeler