27 / 04 / 2024

Gaziantep Mavikent 5. Etap'ta 1.151 konutun kurası çekildi!

Gaziantep Mavikent 5. Etap'ta 1.151 konutun kurası çekildi!

Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından Mavikent 5. Etap kapsamında dar gelirli vatandaşlara yönelik 1.151 konutun kurası çekilerek teslim edildi.


Şahinbey Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaşlara yönelik hayata geçirilen Mavikent 5. etap kapsamında inşa edilen bin 151 konut kurayla sahiplerine teslim edildi.  


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; kura çekimiyle, vatandaşların hangi dairelerde ikamet edeceği açıklandı. 


Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu törende konuşma yaptı. Ev sahibi olma hayali kuramayan insanları ev sahibi yaptıklarını ifade eden Tahmazoğlu, "Kira öder gibi değil kiradan daha uygun bir fiyata vatandaşlarımızı ev sahibi yapıyoruz." dedi.


Tahmazoğlu sözlerine şöyle devam etti; "Sizlerin duası ve desteği üzerimizde olduğu sürece ekibimizle beraber sizlerin hizmetinde olmaya devam edeceğiz inşallah. Gaziler ve şehit ailelerimiz için de yaptığımız 650 konut bitti sayılır. Bu yıl sonu itibarıyla 5 bin 500 konut Mavikent'te faaliyette olacak. Yani yaklaşık 27 bin 500 kişi sadece Mavikent'te oturmuş olacak. Bu ne anlama geliyor, birçok ilçeden büyük bir mahalle. Gaziantep’in Yavuzeli, Karkamış, Oğuzeli, Araban, Nurdağı ilçelerinden daha büyük bir yer."


Tahmazoğlu, mahalle içerisinde birçok sosyal tesisin yapıldığını ifade ederek "Sadece sosyal konutları yaptık, bıraktık demiyoruz. Taziye evleri, cami, fırın ve market içerisinde mevcut." dedi.