19 / 04 / 2024

Başakşehir Meydan Dükkanları 200 bin kişiye hizmet verecek!

Başakşehir Meydan Dükkanları 200 bin kişiye hizmet verecek!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, bölgede 3 yıl içerisinde 40 bin bağımsız bölümün inşa edileceğini belirterek, "Şu anda üzerinde çalıştığımız kent meydanını günde 200 bin kişiye hizmet verecek şekilde planladık" dedi.


Projeyle ilgili açıklama yapan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, bölgede 3 yıl içerisinde 40 bin bağımsız bölümün inşa edileceğini belirterek, "Şu anda üzerinde çalıştığımız kent meydanını günde 200 bin kişiye hizmet verecek şekilde planladık. Başakşehir Kent Meydanı, kongre merkezleri, nikâh sarayı, açıkkapalı spor alanları, yürüyüşalanları, 5 bin kişinin aynı-anda ibadet edebileceği cami,"kafeler, restoranlar ve meydan ziyaretçilerinin ihtiyaçlarını karşılayacak dükkân ve mağazalarla her ihtiyaca cevap verecek şekilde dizayn edileli" dedi. 


İstanbul Avrupa yakasında oluşturulan 1.5 milyon nüfuslu yeni şehrin merkezinde yer alan Başakşehir Meydan Dükkânları ihalesi için talep toplama süreci başlatıldı. Emlak Konut gelir paylaşımı modeliyle Makro - Akyapı Ortak Girişimi tarafından inşa edilecek proje, 2014 yılında Vok' satan 672 konutluk Park Mavera konut projesinin altında 65 bin metrekarelik Meydan'a nazır konumda hayat bulacak. 15 Martta gerçekleştirilecek olan ihale öncesi açıklamalarda bulunan Makro - Akyapı Ortak Girişimi Eşbaşkanlan Mahmut Aşmalı ve Ercan Uyan, 'Bu defa bölgedeki ustalık projemizi inşa ediyoruz. Geleceği parlak olan Meydan ve çevresinde yatırım yapmayı düşünenleri ihalemize davet ediyoruz' mesajı verdiler. Ercan Uyan, dükkânlar için web sayfasında üç günde iki bin kişinin ön talep formu doldurduğunu açıkladı. 


9 İHTİSAS HASTANESİ 


Meydan Dükkânları şu yönleri ile öne çıkıyor: Çevresindeki resmi kurumların binaları yer alacak. 250 bin metrekarelik Türkiye'nin en büyük şehir parkına komşu olacak. 9 ihtisas hastanesini içinde barındıracak İkitelli Entegre Sağlık Kampüsü'ne yürüme mesafesinde inşa edilecek olan dükkânlar metro, tramvay hatları ile 3. Köprü bağlantı yolunun yanı başında olacak. 


5 BİN KİŞİLİK BİR CAMİ 


Taksim Meydanı'nın iki katı büyüklüğe sahip olacak meydana komşu beş bin kişilik bir selatin camii ile altında ise bin araçlık otopark alanı yer alacak. Akıllı modüler mimariyle inşa edilen Meydan Dükkanları'nda ünitelerin büyüklüğü 40 metrekare ile 2113 metrekare arasında değişiyor. 


AKILLI MODÜLER YAPI 


Daha fazla yatırımcının faydalanabilmesi için akıllı modüler yapıda inşa edilen Meydan Dükkanları bu özelliğiyle yatay ve dikey-birleştirmelere müsait durumda. Cadde Dükkan, Cadde Mağaza, Teras Dükkan ve Teras Mağaza olarak sınıflandırılan Meydan Dükkânlarımda 2 market alanı, 90 adet Cadde Dükkan, 80 adet Cadde Mağaza, 102 adet Teras Dükkan ve 58 adet Teras Mağaza bulunuyor. 


Meydan Dükkânları'nın muhammen bedel aralığı: 

• Cadde Dükkânlar: 520 bin - 1 milyon 640 bin 

• Teras Dükkânlar: 240 bin - 820 bin 

• Cadde Mağazası: 700 bin - 3 milyon 110 bin 

• Teras Mağazası: 410 bin - 1 milyon 690 bin 

• (Dükkânların metrekaresi minimum 4.100 lira, ortalama 7.200 liradır.) 


Yeni Akit



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler