18 / 04 / 2024

Terrace Lido'da metrekaresi 5 bin dolara!

Terrace Lido'da metrekaresi 5 bin dolara!

İnşaat yapmanın zor olduğu Büyükada'da, büyük projeler devreye giriyor. Terrace Lido ve Seferoğulları Çiftliği'ne yapılacak projelerle adanın hem görünümü hem emlak pazarı değişecek


Konutta 'Terrace' markasını en son Büyükada'ya taşıyan İnanlar İnşaat, 'Terrace Lido' projesinde sona geldi. İnşaatının tamamlanmasına bir ay kalan 30 rezidans ve 3 mağazadan oluşan projede dairelerin yarıdan fazlası satıldı. Satışı süren 12 dairenin metrekare fiyatı ise 5 bin ile 5 bin 500 dolar aralığında. Rezidansların büyüklükleri 89 ve 130 metrekare arasında değişirken, fiyatlar 400 bin dolardan başlıyor.

30 dönüme devremülk

Bu projenin dışında adada bir kurumsal yatırımcının satın aldığı Seferoğlu Tesisleri'nin 30 dönümlük yerine de devremülk yapma hazırlıkları sürüyor. Emlakçılar bu projelerin 2-3 yıldır durgun olan emlak pazarının canlanmasına katkıda bulunacağını öngörüyor. Büyükada'da pek çok küçük butik otel de hizmete girdi. Mağaza açan BİM, Dia gibi marketlere Migros da eklendi.

Çevresini güzelleştirecek

Büyükada'da iş yapmanın çok zor olduğunu anlatan İnanlar İnşaat'ın patronu Serdar İnan, şunları söyledi: "Ruhsatlı iş yapmamıza rağmen adada inşaata karşı muazzam bir muhalefet var. Bizim yerimizde daha önce pislik içinde bir beton yığını vardı. Şimdi adaya uygun, saygılı, inşaat yoğunluğu olmayan, havuzu olan, kaliteli bir yapı ortaya koyduk. Projemiz etrafın güzelleşmesine de katkı verecek."

Ada 3 yıldır durgun

Adada faaliyet gösteren Prens Gayrimenkul'ün sahibi Kenan Yüksel, yeni gelişmelerle ilgili olarak şunları söyledi: "Terrace Lido'da henüz yaşam başlamadığı için emlak fiyatlarına bir etkisi olmadı. Ama Seferoğulları'na yapılacak projeyle birlikte emlak pazarının gelişeceği aşikar. 2-3 yıldır ada en durgun dönemlerini yaşıyor. 200 ile 600 bin lira arası satılık evler var ama fazla alıcı yok. Günübirlik gelenler artınca kiralama da azaldı."

Terrace Tema ruhsat bekliyor

Bu yıl, İnanlar İnşaat'ın teslim edeceği konut sayısı 1000'i bulacak. Halen 3 projesi satışta olan şirket, yeni projelerinin hazırlıklarını da tam gaz sürdürüyor. Halkalı'daki Tema Park'ın da partnerlerinden olan şirket, bunun yanındaki 30 dönümlük arsasına 30 ve 40 katlık iki bloktan oluşan bir konut projesi yapacak. Avam projesi tasdik edilen projede belediyenin ruhsat süreci devam ediyor. Yeşil alan zengini projenin adı Terrace Tema.
Bugün/Selma ŞENOL



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler