25 / 04 / 2024

Sulakyurt Barajı'nın temeli atıldı!

 Sulakyurt Barajı'nın temeli atıldı!

Sulakyurt Barajı'nın temel atma töreni dolayısıyla Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'yla Kırıkkale'ye gelen Başbakan Yardımcısı Atalay, Vali Hakan Yusuf Güner'i ziyaret etti


Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ''Türkiye, bugün bir şey söylediğinde bu önemlidir. Nerede bir sorun varsa Türkiye'nin orada görüşü olur. Türkiye artık içine kapanmış, öz güveni kaybolmuş, küçük bir ülke değil'' dedi. 

     Sulakyurt Barajı'nın temel atma töreni dolayısıyla Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'yla Kırıkkale'ye gelen Başbakan Yardımcısı Atalay, Vali Hakan Yusuf Güner'i ziyaret etti. 

     Vali Güner, kentle ilgili olarak Atalay ve Eroğlu'na bilgi verdi. 

     Eroğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, Kırıkkale'ye son 9 yılda çeşitli bakanlıkların 1,5 milyar liralık yatırım yapıldığını, Kırıkkale'nin her şeyinin değiştiğini ifade etti. 

     Kırıkkale'ye yatırım yapmaktan çok mutlu olduklarını, Sulakyurt Barajı'nın yapılmasıyla 25 bin 690 dekar alanın sulanacağını söyleyen Eroğlu, ''Sulakyurt Barajı buraya hayat verecek. İnşallah sulanmadık yer bırakmayacağız. 2012-2013 yılını Kırıkkale için yatırım yılı yaptık. Müteahhitlerimize 'elinizden geleni yapın' dedik. Bizden önceki hükümetler bunu diyemiyordu. Para sıkıntımız yok. Bizde para bol. Hortumları kestik, artık hizmet zamanı'' diye konuştu. 

     Vali Güner, ziyaretin anısına Bakan Eroğlu'na Kırıkkaleli bir ressamın yaptığı resmi takdim etti. Eroğlu da Güner'e gümüş tabak verdi. 

     Atalay ve Eroğlu ile AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir'i ziyaret etti. 

     Daha sonra Sulakyurt ilçesine giden heyet, Sulakyurt Barajı temel atma törenine katıldı. 

     Törende konuşan Milletvekili Köksal, 40 yıllık hayalin bugün gerçekleştirileceğini, Sulakyurt topraklarının daha yeşil olacağını kaydetti. 

     

     -''49 şehrin su meselesini kökünden çözdük''- 

     

     Bakan Eroğlu da Sulakyurt Barajı'nın zor bir baraj olduğunu, yüksek bir baraj olduğunu ama Sulakyurt'a hayat vereceğini belirterek, çiftçilerin gelirlerinde önemli artış olacağını söyledi. 

     Türkiye'nin artık küresel güç olduğunu belirten Eroğlu, şöyle devam etti: 

     ''Dünya lideri Başbakanımız Türkiye'ye büyük hizmetler sundu. Bölünmüş yollar, barajlar, göletler, çok büyük yatırımlar yapılıyor. Bizden önceki hükümetler döneminde baraj yapımları 15-20 yıl sürerdi. Şimdi temel attığımızda açılış saatini ilan ediyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanlığımız zamanla yarışıyor. Sizlere hizmet etmek boynumuzun borcu. 9 yılda Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nde bin 128 tesisin açılışını yaparak milletimizin hizmetine sunduk. 49 şehrin su meselesini kökünden çözdük.'' 

     Bakan Eroğlu, Sulakyurt Barajı'nın hayırlara vesile olmasını ve bereket getirmesini diledi. 

     

     -''Veysel Bey'i hep sucu olarak biliriz''- 

     

     Başbakan Yardımcısı Atalay da ''Veysel Bey'i hep sucu olarak biliriz. Su gibi aziz olsun. İstanbul'un su meselesini yıllar önce Başbakanımızla birlikte çözen de bu sucu bakandır. Hem ülkemizin yetiştirilmesi hem de milletimiz ve arazilerimizin suyla buluşması için çalışıyor'' diye konuştu. 

     Türkiye'nin her gün biraz daha büyüdüğünü, dünyada ekonomik açıdan en iyi giden ülkelerden olduğunu belirten Atalay, şunları kaydetti: 

     ''Avrupa krizlerle boğuşuyor. Türkiye hamdolsun bu kadar krizin ortasında tutarlı, ilkeli bir ekonomi politikasıyla dünyanın en fazla büyüyen ikinci ülkesi olarak yoluna devam ediyor. Türkiye'de demokrasi gelişiyor. Demokratikleşme adımlarını sürekli atıyoruz. Hamdolsun insanımızın öz güveni arttı. Dünyanın her tarafında dik duran, adeta mesajları dünya için önemli etkiler oluşturan bir Başbakanımız var. Türkiye'nin böyle bir liderliği var. Türkiye bugün bir şey söylediğinde bu önemlidir. Nerede bir sorun varsa Türkiye'nin orada görüşü olur. Türkiye artık içine kapanmış, öz güveni kaybolmuş, küçük bir ülke değil. Pazar günü Başbakanımız Meksika'ya G-20 toplantısına gidiyor. Türkiye, dünyanın en gelişmiş 20 ülkesi arasında 16. sırada. Evvelden oralarda bir yerimiz yoktu. Türkiye 2023'te dünyanın en zengin 10 ülkesinden birisi olacak. Buna azmettik, isteyince olur. Türkiye, bölgesinde, dünyada yıldızı parlayan, geleceğin en önemli ülkelerinden birisidir. Türkiye Cumhuriyeti pasaportu sahibi olmak bugün uluslararası alanda avantajdır. Türkiye öyle eskiden olduğu gibi küçük borçlar için el açan bir ülke değildir. Aksine, dünyada ekonomik kriz sürüyor ama biz yatırımlarımıza devam ediyoruz. Ekonomimizde sıkıntımız yok. Türkiye, yatırımlarını hiç aksatmadan yoluna devam ediyor. Bu millet bize destek verdikçe daha çok şey yapacağız.'' 

     Konuşmaların ardından, Atalay ve Eroğlu ile müteahhit firma yetkilisi Mehmet Alptekin, barajın bitiriliş tarihi için pazarlık yaptı. Eroğlu, barajın 2015'te bitirilmesinin planlandığını söyledi. Atalay da barajın 25 Aralık 2014'te bitirilmesini istedi.Alptekin'in de kabul etmesi üzerine taahhütname imzalandı. 

     Daha sonra, barajın temel atma töreni, barajın yapılacağı alana görüntülü bağlantı yapılarak gerçekleştirildi. 

     Atalay ve Eroğlu ile beraberindekiler, cuma namazını kıldıktan sonra ilçeden ayrıldı. 

AA