28 / 03 / 2024

Soyak Soho'da 248 bin euro!

 Soyak Soho'da 248 bin euro!

Soyak tarafından inşa edilen Soyak Soho'da 248 bin eurodan başlayan fiyatlarla...


İnşası devam eden Optimus ve Soho projeleri için yeşil bina konusunda LEED GOLD adayı olan Soyak bu projelerinde çevreyi ve doğal yaşamı korumak, enerji ve su tasarrufu sağlamak adına geliştirdiği akıllı çözümleri paylaştı. 


Var olan binalara verilen LEED–EB sertifikasını merkez binasına alarak, Türkiye’de ilk olan Soyak, İstanbul Zincirlikuyu’da yer alan Soyak Soho ve İzmir’de yer alan Soyak Mavişehir Optimus projelerinin inşa ve tasarım aşamaları sırasında çevreyi ve doğal yaşamı korumak, enerji ve su tasarrufu sağlamak için pek çok uygulamaya yer verdi.   


Yerel Bitkiler ve Geri Dönüşüm İçerikli Malzemeler

Soyak Soho ve Soyak Mavişehir Optimus projelerinde doğal yaşamı desteklemek için İstanbul’un ve İzmir’in yerel iklimine uyumlu bitkiler seçilecek. Serada yetişen kültür çimlerinin yerine yerel kır çimleri kullanılacak. Geri dönüştürülmüş içeriğe sahip yerel inşaat malzemesi kullanılacak ve inşaatta ortaya çıkan atıkların hemen hepsi geri dönüşüme gönderilip, toz ve kirin çevreye ve yeraltı sularına yayılması engellenecek. 


“Geleceğe bir damla sakla” projesinin mimarı Soyak, bu projelerde de yağmur suyunu ziyan etmemek için yağmur suyu toplama kanalları oluşturarak bahçe sulama işleminde kullanılacak. Bu uygulama hem su tasarrufu sağlayacak, hem de konut sakinlerinin aidat masraflarını önemli derecede azaltacak.


Elektrik faturaları ve aidatlarda tasarruf

Binalarda her türlü sistemin enerji tüketimi takip edilerek tasarruf önlemlerinin devamlılığı sağlanabilecek Her odaya konan termostatik vana ile evin ısı kontrolünü ev sakinleri istediği gibi ayarlayabilecek. Bu şekilde ısı enerjisinden tasarruf sağlanmış olacak. Pencerelerden içeriye bol gün ışığı girebilsin ve lambalar daha geç yakılsın diye pencere alanları ve yükseklikleri geniş, oda derinlikleri optimumda tutulacak, site ve ev içi elektrik armatürleri en az enerji tüketen modellerden seçilecek. Isı yalıtımı uluslar arası standartlarda yapılacak. 


Tüm bu uygulamalarla elektrik faturalarından ve aidat masraflarından tasarruf sağlanmış olacak. Bu ve benzeri pek çok kriterin yerine getirileceği Soyak Optimus ve Soyak Soho projeleri, daha az kaynak tüketerek daha verimli, daha yaşanabilir çevre dostu projeler olacaklar. 


Çevreye ve sağlığa zarar vermeyen binalar

Sadece su ve enerji tasarrufu değil aynı zamanda bina sakinlerinin sağlığına ve konforuna da önem veren projeler olarak alıcılarla buluşacak. Soyak Soho ve Soyak Mavişehir Optimus projelerinde konut sakinleri rahat rahat nefes alsın, daha az kimyasal etkiye maruz kalsın diye, binalar yapılırken çevre dostu boya ve inşaat malzemeleri kullanılacak, solvent içerikli ürünler kullanılmayacak. 


Konut sakinlerinin otomobil kullanmadan da ihtiyaçlarını giderebilmesi için market, AVM, otobüs, metro, metrobüs gibi imkanlara yakın projeler geliştirildi. Şehrin içinde de bisiklete binilebilmesi için bisiklet parkurları ve park alanları ayrılacak. Yeşil ve sosyal alanlara daha fazla yer ayırmak için otopark alanları olabildiğince yeraltına yapılacak. 


Soyak Soho Ofis’te ise çalışan herkes evine ya da iş yerine yürüyerek ya da bisikletle gidebilsin diye özel bisiklet park alanları yapılarak ferah bir güne başlamak için duş ve soyunma odaları bulunacak.  %1 KDV avantajıyla sahip olunabilecek Soyak Soho, ofis sakinlerinin sağlığını da düşünerek, uluslararası standartlara uygun olacak şekilde sigara dumanına maruz kalınmaması için bina giriş ve çıkışlarına yakın alanlarda sigara içilmeyecek. 


Akıllı Çözümler

Soyak Soho ve Soyak Mavişehir Optimus projelerinde elektrikli araçlar da düşünülmüş. Elektrikli araçları şarj edebilmek için şarj üniteleri yerleştirilecek. Düşük emisyonlu araçlar ve carpool/servis araçları/ uzun araçlar için özel ve öncelikli park yerleri yapılacak. Soyak Soho Ofis’ te bina klima yoğuşma suyu toplanıp ofis wc’lerinde kullanılacak ve susuz pisuarlar yerleştirilecek. 


Soyak Soho projesinin fiyat listesi;


1+1'ler 248 bin euro,

1+1 dubleksler 698 bin euro,

2+1'ler 607 bin euro,

3+1 dubleksler 1 milyon 358 bin eurodan başlayan fiyatlarla satılıyor.


444 0 795

www.soyak.com.tr