16 / 04 / 2024

Soyak Soho ‘Yeşil Bina Kategorisi’nde birincilik ödülünü kazandı!

 Soyak Soho ‘Yeşil Bina Kategorisi’nde birincilik ödülünü kazandı!

‘Türkiye’nin En Başarılı Emlak Yatırımları 2012’ araştırmasında Soyak Soho ‘Yeşil Bina Kategorisi’nde birincilik ödülünü kazandı. Soyak Holding CEO’su Dr. M. Emre Çamlıbel, yeşil binaların bu kadar önem kazandığı bir dönemde bu ödülün kendileri için çok anlamlı olduğunu belirtti...


‘Türkiye’nin En Başarılı Emlak Yatırımları 2012’ 30 Ocak günü Grand Hyatt İstanbul’da düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu.  Emlak Oscar’ı olarak nitelendirilen ve bu yıl ikinci kez gerçekleştirilen ‘Türkiye’nin En Başarılı Emlak Yatırımları 2012’de Soyak Soho, Yeşil Bina kategorisinde birinciliğe  layık görüldü. Capital, Ekonomist, Maison Française dergileri ve hurriyetemlak.com tarafından Silverline Ankastre’nin katkılarıyla düzenlenen ‘Türkiye’nin En Başarılı Emlak Yatırımları 2012’de, Soyak Holding CEO’su Dr. M. Emre Çamlıbel ve Soyak Yapı Genel Müdürü Ümit Saraçoğlu Soyak Soho’nun ödülünü Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Sefer Levent’in elinden aldı. Tören sonrasında bir açıklama yapan Soyak Holding CEO’su Dr. M. Emre Çamlıbel “Geleceğin yeşil binalar üstüne inşa edileceği zamanlarda yaşıyoruz. O yüzden Soyak Soho’nun Yeşil Bina kategorisinde aldığı birincilik ödülü bizim için çok kıymetli” dedi. Soyak Soho’yla aynı kategoride yarışan 35. Sokak Yeşil Bina Kategorisi’nde ikinciliğe ve Nida Kule Göztepe de üçüncülüğe layık bulundu. 


Bu sene ikinci kez düzenlenen ‘Türkiye’nin En Başarılı Emlak Yatırımları’ yarışmasında ‘Büyük Emlak Yatırımları’ ile, emlak sektöründe 12 farklı kategoride öne çıkan başarılı emlak yatırımları belirlendi. Aday olan ve aday gösterilen projeler, geçtiğimiz kasım ayında büyük jürinin değerlendirmesine sunuldu. Böylece araştırma sonucunda Türkiye’nin en başarılı emlak yatırımlarına imza atan gayrimenkul yatırım ve inşaat firmaları ve mimarları 30 Ocak gecesi düzenlenen görkemli bir törenle sahiplerini buldu. 


Soyak Soho’nun yarıştığı Yeşil Bina kategorisinde birinciliği kazanan Soyak Soho 2012 yılında LEED (Leadership in Energy and Environmental Design-Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) sertikası almaya aday oldu. Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından geliştirilen ve gönüllü başvuru yapılarak sahip olunan LEED sertifikası, tasarım sürecinden başlayarak binanın tamamlanmasına kadar devam eden uzun bir süreci kapsıyor. Mevcut ya da yeni yapılacak yapılarda, yeşil bina olmak için belli kriterlerin sağlanmasına yönelik en önemli sertifikasyon sistemlerinden biri olan LEED, yeşil dönüşüm için global ölçekte önemli bir araç görevi görüyor. Soyak Holding binası, var olan binalar kategorisinde LEED  sertifikası kazanan Türkiye’nin ilk binası unvanına sahip. Ayrıca, Soyak Soho’yla birlikte İzmir’de inşası süren Soyak Mavişehir Optimus, Soyak Siesta ve İstanbul’daki Büyükdere caddesi üzerinde inşaatı devam eden Kule de Soyak’ın LEED sertifikasına aday olan binaları arasında yer alıyor. 


‘Türkiye’nin En Başarılı Emlak Yatırımları’ yarışmasında yer alan jüri üyeleri de şu isimlerden oluşuyordu: Hürriyetemlak.com Genel Koordinatörü Ahmet Kurşunlu, Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş, Yapı Endüstri Merkezi Genel Müdürü Barış Onay, AYD (Krea) Başkanı Hakan Kodal, Yeşil GYO Genel Müdürü Işık Gökkaya, TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Işıl Dinçer, Uluslararası Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği Başkanı Kerem Bilge, Maison Française Genel Yayın Direktörü Melda Narmanlı Çimen, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, LİDEBİR Başkanı Neşecan Çekici, ODTÜ İmşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Prof.Dr. M. Talat Birgönül, Bilgi Üniversitesi Konut Finansman Prog. Koor. Prof.Dr.Oral Erdoğan, İŞ GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, Capital ve Ekonomist Dergileri Genel Yayın Direktörü M. Rauf Ateş, Hürriyet Emlak Yaşam Editörü Meltem Kara, Silverline CEO’su Mustafa Laçin, İTÜ Mimarlık Öğretim Üyesi Prof.Dr. Gülsün Sağlamer, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Ali Alp, Garanti Yatırım Genel Müdürü Reha Tanör, Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Vahap Munyar. 




Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri