26 / 04 / 2024

Zengin yabancılar yatırıma gelecek!

Zengin yabancılar yatırıma gelecek!

Hamit Demir: "Şimdi biliyorsunuz CNR Expo Uluslararası Emlak Fuarı'nın bu ikincisi. İlki iyi geçmişti. Bu yıl da ilk günü beklentimizi karşıladı. Fuara davet ettiğimiz Ortadoğu ve Rusya’daki müşterilerimiz gelmeye başladı. Bir kısmı da yarın gelecekler. Ben fuarın iyi geçmesini umuyorum" dedi.


Yeşilköy CNR Expo  Emlak  Fuarı'nda Türkiye'nin ilk emlak sitesi Milliyet Emlak da emlak ofisleri ve sektör temsilcileriyle bir araya geliyor. Milliyet Emlak'ın da katılımcı olduğu fuarda, sektörün önemli isimleri bulunuyor.


Milliyet Emlak, fuarda inşaat firmalarının sektör hakkında görüş ve değerlendirmelerini aldı.


Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı hamit demir de Milliyet Emlak’a önemli değerlendirmelerde bulundu. İşte Hamit Demir'le fuar ve sektör hakkındaki söyleşimiz…


Bengü Öner: Hamit Bey, fuarın ilk günü nasıldı? Satış beklentiniz var mı?


Hamit Demir: Şimdi biliyorsunuz CNR Expo Uluslararası Emlak Fuarı'nın bu ikincisi. İlki iyi geçmişti. Bu yıl da ilk günü beklentimizi karşıladı. Fuara davet ettiğimiz Ortadoğu ve Rusya’daki müşterilerimiz gelmeye başladı. Bir kısmı da yarın gelecekler. Ben fuarın iyi geçmesini umuyorum. Tabi fuarın amacı sadece 4 gün değil. Bu 4 günde aldığınız bilgi ve belgelerle fuar sizi ister istemez 4-5 ay besliyor. Bu yüzden verimli olacağına inanıyorum.


Bu yıl fuar daha kaliteli. Daha seçkin firmalar katılım sağladı. Gördüğünüz gibi ilgi de gayet iyi.


Bengü Öner: Sektörü nasıl değerlendiriyorsunuz? konut satışlarında nasıl bir seyir olacak sizce?


Hamit Demir: Konut sektörü biliyorsunuz, 2013 senesine göre yüzde 9 civarı düşüş yaşadı. Ama biz şunun farkında değiliz. 2013'te sorun yoktu. 2014'te hep sıkıntılarımız oldu. Siyasi sıkıntılar oldu. 2 tane seçim geçirdik. O nedenle bunlar ister istemez etkiledi konut sektörünü de. Ben 2014'ün sonu ve 2015'te konut sektörünün güzel işler yapacağına inanıyorum. Çünkü 30 Mart'tan sonra artık zengin Avrupalı, zengin Ortadoğulu, zengin Rus yatırım yapmak istiyor. Gelenler sadece konut değil, iş yeri, sanayi gibi her dalda yatırım yapıyor. O yüzden ben bundan sonra Türkiye'nin önünün açık olduğunu ve yıldızının parlayacağını düşünüyorum.