29 / 03 / 2024

Yazlık ev almak isteyenler Akdeniz ve Ege'yi tercih ediyor!

Yazlık ev almak isteyenler Akdeniz ve Ege'yi tercih ediyor!

RE/MAX Türkiye Operasyon ve Pazarlama Direktörü Gökhan Karahan yazlık ev alma kararı verenlerin daha çok Akdeniz ve Ege bölgesini tercih ettiğini, Antalya, İzmir ve Muğla’nın ise öne çıkan iller arasında olduğunu söyledi...


Havaların ısınmasıyla birlikte tatil programları yapılırken yazlık ev sahibi olmak isteyenlerin sayısı da artıyor. RE/MAX Türkiye Operasyon ve Pazarlama Direktörü Gökhan Karahan yazlık ev alma kararı verenlerin daha çok Akdeniz ve Ege bölgesini tercih ettiğini; Antalya, İzmir ve Muğla’nın ise öne çıkan iller arasında olduğunu belirtiyor.


Son dönemlerde İstanbul’a yakın Silivri, Kumburgaz, Güzelce, Şile, Ağva, Sapanca ve Adalar gibi bölgelerin de tercih edildiğini söyleyen Gökhan Karahan, bu bölgelerin İstanbul'a yakın olmalarının yanı sıra yapılan yeni projeler nedeniyle de değerlendiğine ve bu bölgelerdeki konutların, kârlı birer yatırım aracı haline geldiğine dikkat çekiyor.


Emeklilik hayali Ege Kasabası


Dönemsel ikamet etmek için yazlık ev sahibi olmak isteyenler ile devamlı yaşamak isteyen emeklilerin tercihlerini Ege ve Akdeniz bölgesindeki iller oluşturuyor. Güneyde Muğla, Aydın ve İzmir daha kuzeyde ise Balıkesir yazlık almak isteyenlerin ilgi gösterdiği iller arasında yer alıyor. Antalya ve Muğla’da Kemer, Kaş, Göcek, Bodrum, Marmaris ve Fethiye bölgeleri tercih edilirken, İzmir'de Çeşme ve Urla; Aydın'da Kuşadası ve Didim bölgeleri daha çok rağbet görüyor.


Yatırım amaçlı alımların ise düşük oranda olduğunu belirten Gökhan Karahan, bu bölgelerde gayrimenkul arayışı olan kişilerin esas kriterlerini öncelikli olarak manzara ve denize yakınlıkla birlikte market, hastane, ulaşım gibi sosyal olanaklara yakınlık oluşturuyor.


Vazgeçilemeyen tatil cenneti Bodrum


Denizi, doğası ve eğlence hayatı nedeniyle tatilcilerin gözdesi olan Bodrum, yazlık almak isteyenlerin en çok tercih ettiği bölgelerin başında geliyor. Yazlık talebinin oldukça yoğun olduğu Bodrum'da farklı bütçelere uygun yazlık ev bulmak da mümkün oluyor. Bodrum'da ortalama büyüklükteki yazlık ev fiyatları 200 bin ile 500 bin TL arasında değişiyor. Bodrum'da en gözde bölgeler ise; Yalıkavak, Türkbükü, Gümüşlük (Karakaya), Bitez, Turgutreis, Ortakent-Yahşi, Konacık ve Mumcular Beldesi olarak sıralanıyor.



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler