29 / 03 / 2024

Alavista Evleri Alaçatı'dan aylık 45 bin TL gelir elde ediliyor!

Alavista Evleri Alaçatı'dan aylık 45 bin TL gelir elde ediliyor!

Alavista Evleri Alaçatı'dan aylık 45 bin TL gelir elde ediliyor. İş, sanat, spor ve moda dünyasının ünlülerinin yazlık almak için adeta yarıştığı Alaçatı, yatırım arayışındakiler için de en cazip tatil beldesi haline geldi.


İş, sanat, spor ve moda dünyasının ünlülerinin yazlık almak için adeta yarıştığı Alaçatı, yatırım arayışındakiler için de en cazip tatil beldesi haline geldi.


Rüzgar sörfüne elverişli plajları, doğal güzelliği ve özgün mimarisiyle ünlenen Alaçatı, tatil ya da yatırım amaçlı yazlık arayışındaki iş, sanat, spor ve moda dünyasının tanınmış isimlerinin ilk tercihi olmaya başladı.


Sabancı Holding’in patronu Güler Sabancı’nın butik otel açmasıyla gözlerin çevrildiği Alaçatı, rengarenk cumbalı taş evleriyle kısa sürede çok sayıda tanınmış simanın kalbini fethetmeyi başardı. Alaçatı'da ev alanların başında Koç Holding CEO'su Turgay Durak geliyor. Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ, Nurgül Yeşilçay, gazeteci Korcan Karar, modacı Rıfat Özbek, Serdar Hotiç, Ender Mermerci, Derin Mermerci, Elazığspor Teknik Direktörü Okan Buruk da yaz tatillerini Alaçatı'daki evlerinde geçiren ünlüler arasında yer alıyor. Mankenliğin yanı sıra sörfte Türkiye’yi uluslararası yarışlarda temsil eden Çağla Kubat da yaz-kış Alaçatı’da yaşıyor.


-Yerel mimariye uyumlu Alavista Evleri-


Emlak piyasasının hareketlendiği bu günlerde Alaçatı’daki projelerin satış ofisleri de sık sık ünlü konukları ağırlıyor. Tanınmış simaların ilgi duydukları projeler arasında Turkos İnşaat ile T Tasarım’ın birlikte hayata geçirdiği Alavista Evleri de bulunuyor.


T Tasarım’ın kurucu ortağı mimar Tuncay Gültürk, Alaçatı’ya özgü mimariye sadık kalarak inşa edilen konutların özellikle tercih edildiğini belirterek, şunları söyledi: ‘’Alavista Evleri’ni tasarlarken yerel mimariye uyumlu olmasına özen gösterdik. Alavista, terasları, ferforje motifleri, ahşap ve taş dokularıyla, özgün bir Alaçatı yorumu olarak inşa edildi. Villalar birbirinden farklı konumlandırıldığı için her villanın müstakil girişi ve otopark yeri mevcut. Villaların havuza ulaşımı da bağımsız olacak Arazinin özel konumundan dolayı her villa, muhteşem Alaçatı manzarasına sahip. 3 bin metrekarelik alanda konumlanan Alavista Evleri’ni, 2 katlı ve 160 metrekare olarak inşa ettik. Alavista Evleri’nin fark yaratan bir başka özelliği de doğadan nesneleri temsil eden, her villa için ayrı renkte uygulanan cumbaları… Alavista Evleri’ni isimlendirilirken de cumbalarının renkleri olan yakut, lapis, buğday, koral, fıstık, oranj, buzmavi, turkuaz, lavanta ve yeşimi kullandık.’’ 


Alaçatı’nın yatırım açısından da en cazip tatil beldelerinin başında geldiğini kaydeden Gültürk, ‘’Konutlar sürekli prim yapıyor. Evlerini yaz aylarında günlük kiralayanlar, aylık 15 bin ila 45 bin lira arasında gelir elde ediyorlar. Talep de inanılmaz şekilde çok yoğun. Seçim öncesi yaşanan durgunluk ve henüz sezonun açılmamış olmasından dolayı fiyatlar çok uygun. Alaçatı’da yazlık almak için en cazip dönemdeyiz.’’dedi.