25 / 04 / 2024

Yapı denetim kanununa uymayanlara 1.000 TL ceza!

Yapı denetim kanununa uymayanlara 1.000 TL ceza!

Yapı denetim kuruluşuna, şantiyede ve büroda evrak kayıt defteri tutmaması yapı güvenliği veya denetim raporu gibi belgeleri düzenlememesi ve ibraz etmemesi durumunda her ay için bin lira para cezası verilecek...


BİN TL PARA CEZASI BAKAN 


Bakan Bayraktar yapı denetim kanun tasarısı hakkında bilgi verdi. Yapı denetim kuruluşuna, şantiyede ve büroda evrak kayıt defteri tutmaması yapı güvenliği veya denetim raporu gibi belgeleri düzenlememesi ve ibraz etmemesi durumunda her ay için bin lira para cezası verilecek. Labaratuvarlara ise numune alımlarında ve deneylerde yapılacak usulsüzlüklerde 5 bin lira para ceza gelecek. Deney raporları ve numune sonuçlarında değişiklik yapıldığı tesbit edilirse izin belgesi iptal edilecek.


İZİN BELGELERİ İPTAL 


YASAYLA ilgili konuşan Bakan Bayraktar: Yeni tasarıda ayrıca son beş yılda 'Yeni işten men' cezası alan teknik müşavirlik kuruluşunun izin belgesi iptal edilecek. Kuruluş aşamasında alman teminatı ise gelir olarak kaydedilecek. Bu kuruluşlara 10 yıl yapı denetimine ilişkin yeni izin verilmeyecek. Yapı denetimi kanun tasarısına göre inşaat güvenliğini sağlamaya yönelik yeni yaptırımlar çok yakında geliyor.



Habertürk Gazetesi