19 / 04 / 2024

Üniversitelerin kiralık ev arayışı başladı!

 Üniversitelerin kiralık ev arayışı başladı!

Üniversite tercihlerinin açıklanmasıyla öğrencilerin kiralık ev arayışları başladı. Türkiye’de bir öğrenci eğitim süresi boyunca 20 bin lira civarında ev harcaması yapıyor. Konut fiyatları ilçe ilçe değişiklik gösteriyor.


Üniversite sınav yerleştirme sonuçlarının açıklamasıyla öğrenciler için ev bulma telaşı başladı. Türkiye’de bir öğrenci eğitim hayatı boyunca sadece konu için 20 bin lira harcıyor. 


En yüksek fiyatlar İstanbul'da

Cumhuriyet'ten Şehriban Kıraç'ın haberine göre, Türkiye'de üniversite öğrencileri en yüksek kirayı İstanbul için ödüyor. İstanbul’da 3 bin 500 TL'ye kiralanan daireler, Eskişehir’de ortalama 525 TL'ye kiralanabiliyor. 


Beşiktaş zirvede

İstanbul'da öğrencilerin en çok tercih ettikleri bölgeler ise Beşiktaş, Beyoğlu, Şişli, Kadıköy, Avcılar ve Bakırköy. İlçelerde kiralık daire fiyatları ise 700 ila 3 bin 500 TL arasında değişiklik gösteriyor. 


TSKB’den yapılan açıklamaya göre, Beşiktaş 100 metrekarelik 2+1 dairelerin ortalama kira fiyatının en yüksek olduğu ilçelerin başında yer alıyor. Beşiktaş'ı Kadıköy ve Bakırköy takip ediyor.