28 / 03 / 2024

Taşınmazların durumu E-Devlet şifresiyle sorgulanabiliyor!

Taşınmazların durumu E-Devlet şifresiyle sorgulanabiliyor!

Taşınmazların durumu E-Devlet şifresiyle sorgulanabiliyor. Yapılan protokollerle de 52 adet Kamu Kurumu ve 15 adet Banka, 21 tanesi Büyükşehir Belediyesi olmak üzere toplam 878 adet Belediye Başkanlığı bu uygulamadan faydalanıyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından üretilen verilere elektronik ortamda güvenilir biçimde ulaşılabiliyor. Bu kapsamda, e-devlet kapısı üzerinden her vatandaşın kendi taşınmazını sorgulayabilmesine imkan sağlanmış oluyor. Böylece e-devlet şifresini alan vatandaşların tamamı tapu müdürlüklerine gitmeden kendi taşınmazlarının durumları ile internet üzerinden sorgulama yapabilecek.

 

Tapu-Kadastro verileri elektronik ortamda güvenli bir şekilde paylaşılırken yapılan protokollerle de 52 adet Kamu Kurumu ve 15 adet Banka, 21 tanesi Büyükşehir Belediyesi olmak üzere toplam 878 adet Belediye Başkanlığı bu uygulamadan faydalanıyor. Pek çok kamu yatırımının alt yapısını teşkil eden tapu-kadastro verilerinin hızlı ve güvenilir bir şekilde elektronik olarak sunulması yatırımların gecikmeksizin gerçekleşmesine katkı sağlıyor

 

İçinde yaşadığımız bilişim çağında bilgiye, hızlı, etkin, ekonomik ve güvenilir olarak erişilmesi bir zorunluluk olarak ortaya çıkmaktadır. Buna bağlı olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışma kapsamında üretilen verilere elektronik ortamda toplam 878 adet kamu kurumu ve birçok vatandaş e-devlet üzerinden güvenli bir biçimde erişilebiliyor. Zaman içerisinde bu rakamların artırılması hedefleniyor.