29 / 03 / 2024

Realty World “zirvedekileri” ödüllendirdi!

 Realty World “zirvedekileri” ödüllendirdi!

Realty World Türkiye, KKTC’de düzenlediği franchise ofisler toplantısında 2012 yılında başarılı olan bayilerine, KKTC Başbakanı İrsen Küçük’ün de katıldığı törenle, 8 ayrı kategoride 142 ödül verdi. Realty World Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan: “ 2013 yılı sonunda, bir önceki yıla göre yüzde 40 büyüyerek emlak markaları arasında Türkiye lideri olacağız”...


Markalı emlak danışmanlığı sektörünün öncü ismi Realty World Türkiye, geleneksel hale getirdiği “zirvedekilerin buluşması”nı bu yıl  KKTC’de gerçekleştirdi. KKTC Başbakanı İrsen Küçük ve Maliye Bakanı Ersin Tatar’ın yanı sıra yaklaşık 650 çalışanın katıldığı ödül töreninde, 8 ayrı kategoride 142 ödül verildi. 2012 yılının en başarılı ofisi, markanın Antalya ofislerinden Neva Gayrimenkul oldu.


Zirve ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Realty World Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, 2005 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren markanın; franchise ofisleriyle sürdürülebilir ve başarılı bir iletişim kurmak için gelenekselleştirdikleri etkinliğin; bir sonraki yılın performansına doğrudan olumlu etkisi olduğunu söyledi. “Türkiye emlak sektörünün en güvenilir markası” olduklarını belirten Baygan, Türk halkının gittikçe artan bir oranla, alım, satım ve kiralama işlerini profesyonel emlak markaları üzerinden gerçekleştirdiklerine dikkat çekti. Baygan, “ Bize yönelik çok ciddi bir talep var. 2013 yılı sonunda, bir önceki yıla göre yüzde 40 büyüyerek emlak markaları arasında Türkiye lideri olacağız” diye konuştu.


Mahalle emlakçılığı bitecek

Mustafa Baygan, sektöre yönelik değerlendirmelerinde, Türkiye’de konut, ticari emlak ve arsa alım satım işlemlerine yönelik talebin gün geçtikçe arttığına dikkat çekerek, “Sektörde müthiş bir potansiyel ve gelecek var ama iş ustaların elinde değil. Vatandaş gün geçtikçe kendisini daha iyi yönlendiren ve bilgilendiren markalı emlak danışmanlığı ofislerini tercih eder hale geliyor. Mahalle arasında amatörce yapılan emlakçılığın sonu geliyor” dedi. 


Talep patlaması yaşanıyor

Emlak odalarına bağlı 20 bin emlakçı olmasına rağmen; markalı emlak danışmanlığı zincirlerine bağlı olanların sayısının bin bile olmadığını belirten Baygan, bilinçli tüketici talepleriyle doğru orantılı olarak gün geçtikçe artan bu potansiyelin, kendilerine bağlı  bir şekilde emlakçılık yapmak isteyen franchise başvurularını adeta patlama yaptırdığını ifade etti. “Franchise satışına yönelik çalışan arkadaşlarımız, günde 3-4 görüşme yapıyorlar. Bu büyüme hedefimizin ve sektöre yönelik öngörülerimizin ne kadar sağlıklı olduğunun göstergesi” diye konuşan Baygan, GYODER rakamlarına göre son üç yılda ortalama yüzde 28 artan konut fiyatlarının sektörü adeta bir çekim merkezi haline getirdiğine vurgu yaptı. Baygan “ Tüm markalı emlak danışmanlığı şirketlerinin toplam cirosu ortalama 5 ila 10 milyon arası bin bantta. Ülkemizde, her iki kişiden birinin konut almayı planladığı istatistiğini de hesaba katarsak, çok hareketli günler bizi bekliyor” dedi.