19 / 03 / 2024

Ofis yatırımlarında Kağıthane ve Ataşehir uygun fiyatlarıyla öne çıkıyor!

Ofis yatırımlarında Kağıthane ve Ataşehir uygun fiyatlarıyla öne çıkıyor!

İstanbul'da birbiri ardına ofis projeleri yükseliyor. Şirketler, A sınıfı projeleri tercih ederken, Kağıthane ve Ataşehir bölgeleri uygun metrekare fiyatları ile öne çıkıyor


İstanbul'da birbiri ardına ofis projeleri yükseliyor. Şirketler, A sınıfı projeleri tercih ederken, Kağıthane ve Ataşehir bölgeleri uygun metrekare fiyatları ile öne çıkıyor Ticaretin merkezi  İstanbul  ofis yatırımlarının da merkezi oldu. Zincirlikuyu, Levent ve Maslak hattının yanı sıra, Kağıthane ve Atasehirbölgeleri de birbiri ardına yükselen ofis plazalarına ev sahipliği yapmaya başladı. 


Gayrimenkul ve kurumsal tesis yönetimi sektörlerinde hizmet veren JLL Türkiye, ofis tercihlerinde yeni trendleri analiz etti. JLL Türkiye, geniş kat planları olan ve bin 300-2 bin 500 metrekarelik açık açık ofis sistemine uygun A sınıfı ofislere olan arzın giderek arttığım kaydetti. 


METREKARESİ 20-30 DOLAR 

Analizde, İstanbul'un gözde ofis bölgeleri Zincirlikuyu, Levent ve Maslak arasında yer alan ofislere olan ilginin, nitelikli arz yetersizliği ve mevcut arzdaki yüksek kira bedelleri nedeniyle Kağıthane, Ümraniye, Ataşehir, Kozyatağı, Maltepe, Kartal ve Küçükyalı gibi bölgelere kaydığı belirtildi. JLL Türkiye, Zincirlikuyu-Maslak arasında ofislerin metrekare kira fıyatlarının 35 ile 48 dolar arasında değişken, ikincil bölgelerdeki A sınıfı binalarının 20 ile 30 dolar arasında kiralanabileceğini kaydetti. Kira bedeli daha uygun olan ikincil bölgelere taşman şirketler, ofis konforu ve teknolojisi konusunda çıtayı yükseltiyor. 


YEŞİL OFİSLER GÖZDE 


Esin Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Metin Esin, gün geçtikçe azalan yeşil alan ve yoğunlaşan kent yaşanundan uzaklaşmak isteyen işyeri sahiplerinin, artık satın alacakları ya da kiralayacakları ofislerin çevreye uyum sağlamasına, nefes almasına ve minimum enerji tüketimi yapmasına özen gösterdiğini söyledi. Metin Esin, teknolojik çözümlerin yanı sıra LEED sertifikası koşullarına uygun, ısı ve ses yalıtım, enerji tasarrufu sağlayan, doğaya saygılı ve nefes alabilen ofisler sunan projelerin, şirketlerin tercihi olduğunu belirtti. 


'Projeler kiralara istikrar getirecek' 


Gayrimenkul Danışmanlığı şirketi Cushman & Wakefield Yönetici Ortağı Tuğra Gönden, yılm ilk yarısmda toplam yeni ofis kiralama hacminin geçen yılın aynı döneminde göre yüzde 6 artarak 140 bin 500 metrekareye ulaştığını belirtti. Gönden, inşa edilen ofis projelerinin, kullanıcılara alternatifler sunduğunu söyleyerek, yeni arzm kiraları istikrarlı hale getirebileceğini kaydetti. 


YATIRIM TALEBİN 10 KAT FAZLASI


TNL Gayrimenkul Geliştirme Yönetici Ortağı Emre Yazıcı ise, Türkiye'de ihtiyaçtan fazla ofis yatmrnı olduğunu iddia ederek, farklı bir noktaya dikkat çekti. Yazıcı, "Pazardaki arz talebin çok üzerinde. Yılda ancak 350 bin-400 bin metrekare ofis kiralanırken, şu an bunun yaklaşık 10 katı büyüklüğünde proje var. Ancak doğru lokasyonda ve doğru şekilde projelendirilen ofisler her zaman daha fazla talep görüp, daha çok yatırımcı çeker" dedi. 


Takvim 




Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler