20 / 04 / 2024

Kütahya Hisarcık'ta 43 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi!

Kütahya Hisarcık'ta 43 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi!

Kütahya’ nın Hisarcık ilçesinde AFAD tarafından TOKİ’ ye yaptırılan 43 deprem konutunun, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz’ ın da katıldığı törenle hak sahiplerine teslim edildiği bildirildi...


Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde AFAD tarafından TOKİ’ye yaptırılan 43 deprem konutu, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz’ın da katıldığı törenle hak sahiplerine teslim edildi.


Hisarcık Meslek Yüksek Okulu amfisinde gerçekleşen hak sahiplerine konut teslim töreninde bir konuşma yapan Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Ali Artun, “19 Mayıs 2011 tarihinde Hisarcık ilçemiz ile birlikte Simav, Pazarlar ve Şaphane ilçelerimizi de etkileyen sonuçları ilimiz açısından ağır olan bir deprem yaşadık. Bölgede 2 bin 334 yapı ağır hasarlı olarak tespit edilmiş, 1249 afetzede vatandaşımız hak sahibi olarak kabul edilmiştir. Devletimiz afetzede vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için tü imkanlarını seferber etmiş, bu doğrultuda bugün teslim edilecek 43 konut, önümüzdeki hafta Hocalar ve Kızılçukur köylerimizde teslim edilecek 6 konut ile birlikte Hisarcık ilçemizde 71 hak sahibi vatandaşımızın konutlarının tamamı teslim edilmiş olacaktır. Hisarcık’ta 22 hak sahibi vatandaşımıza 24 ay boyunca toplam 87 bin 400 lira kira yardımı yapılmıştır” dedi.


Vali Şerif Yılmaz kura töreninde yaptığı konuşmada, ”Öncelikle hak sahibi kardeşlerime yeni evlerinin hayırlı ve uğurlu olmasını, ailecek mutlu bir yaşam sürmelerini temenni ediyorum. Tabi ki afet hiç birimizin istemediği ama Türkiye açısından baktığımız zaman bizim devamlı surette karşı karşıya kalabileceğimiz ülkemizin konumu ve jeolojik yapısı itibarıyla her an depreme maruz kalabileceğimiz bir bölgedeyiz. Bu şu demek! Depremin olmaması amenna, ama deprem olduğu zaman hayatın akışını sürdürecek o tedbirleri önceden almamız lazım. O açıdan baktığınızda Türkiye yaşadığı acı tecrübelerle belli mesafeler kaydetti. Birçok can ve mal kaybından sonra bu tecrübelerin de ışığında alınması gereken tedbirlerle ilgili bir takım düzenlemeler yapıldı” diye konuştu.


Daha sonra hak sahiplerine dağıtılacak 43 deprem konutu için noter huzurunda kura çekinme geçildi. İlk kura çekiminde Vali Şerif Yılmaz Saklar Köyü Muhtarı Ali Tunç ismini çekti ve evin anahtarını teslim etti. Diğer kura çekimlerini Hisarcık kaymakamı Fethi Savran, Emet Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ve Hisarcık Belediye Başkanı Mehmet Akbaş yaptılar.


Doğu Rehberi



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016