Konut kampanyaları ekonomiyi canlandırdı!

Haziran ayı konut satış istatistiklerini değerlendiren Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı kampanyaların ekonomiyi canlandırdığını ifade etti.

Gayrimenkul sektörünün önde gelen markalarının KONUTDER, GYODER ve İNDER gibi üç büyük dernek çatısı altında bir araya gelmesiyle başlatılan “Birlikten Güç Doğacak, Türkiye Kazanacak” kampanyasının hem sektörümüze hem de ülke ekonomisine oluşturduğu katma değeri bugün açıklanan haziran ayında gerçekleşen 119 bin 413 konut satışıyla görüyoruz. Bu tarihi kampanya sadece gayrimenkul sektörüne değil, ekonomiye de kısıtlı zamanda canlılık sağladı.

Genele baktığımızda ilk defa satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre %25,6 arttı, sadece haziran ayında 57.064 konut ilk defa satıldı. Ayrıca yabancılara yapılan konut satışlarında da bir önceki yıla göre yüzde 84’lük bir artış yaşanmıştır. 

Bu veriler her zaman söylediğimiz gayrimenkule talebin canlılığını koruduğunu ve tüketicinin fırsat oluştuğunda derhal alıma geçtiğini göstermiştir. Seçim akabinde istikrarın devam edecek olmasıyla beraber önümüzdeki dönemde ekonomi çarkları daha hızlı dönecek ve bu yılda geçtiğimiz yıllardaki konut satış rakamlarını yakalayacağımızı öngörüyoruz.


1.532 taksitle ev sahibi olabilirsiniz!
2 bin 565 TL taksitle ev sahibi olma avantajı!
Konutta kredili satış bir ayda katlandı!
Yüzde 0.98 faizli konut kredisi kampanyaları!
Konut kampanyaları ekonomiyi canlandırdı!
Konut kampanyaları tüketiciye avantaj sağlıyor!
Konut kampanyaları stokları eritiyor!
Soner Keleş gözümüzden kaçan kampanyaları hatırlattı!